21. novembar 2019.21. nov 2019.
Ekonomska škola dobila novu elektronsko-jezičku laboratoriju

Ulaganje u budućnost obrazovanja

Najsavremenija oprema za učenje stranih jezika. Vrednost viša od 1.000.000 dinara. Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanke realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ekonomska škola dobila novu elektronsko-jezičku laboratoriju
Najsavremenija oprema za učenje stranih jezika, ukupne vrednosti više od 1.000.000 dinara obezbeđena sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“, u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ koji realizuje Eurobanka, implementirana je u novu elektronsko-jezičku laboratoriju u Ekonomskoj školi „Stana Milanović“, dok je biblioteka ove obrazovne ustanove opremljena laptopovima kako bi đaci mogli da knjige čitaju i u elektronskom formatu.
- Ono što je veoma značajno je poznavanje jezika u savremenoj školi za buduća zanimanja na tržištu rada, ali i obrazovno usavršavanje, kako sadašnjih, tako i budućih generacija. Naši obrazovni profili izučavaju dva ili tri jezika u okviru nastave, a nova elektronsko-jezička laboratorija će im svakako znatno pomoći - rekla je direktorka Ekonomske škole "Stana Milanović" Sonja Mijatović Jokić.
Slavica Pavlović, predsednik izvršnog odbora Eurobanke ističe da je banka orjentisana ka društveno odgovornom poslovanju, i kombinuje strategiju dinamičnog, uspešnog rasta sa doprinosom zajednici, kroz brojne projekte i inicijative
-Želimo da poboljšamo uslove rada i učenja u srednjim ekonomskim školama, te smo veoma ponosni na svoj prvi samostalni projekat koji obuhvata više aktivnosti. Jedna od njih je konkretna pomoć u materijalnim sredstvima (opremanje stručnih kabineta), a druga se ogleda u stručnim prezentacijama i gostovanjima naših kolega kao predavača - navela je Slavica Pavlović, predsednik izvršnog odbora Eurobanke.
Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi učenici ekonomskih škola stekli kvalitetno znanje i veštine.
-Eurobanka je vrednovala kvalitet projekta kao i agilnost škole, zadovoljila potrebe učenika i pokazala ozbiljnu društvenu odgovornost. Svi oni koji ulažu u kvalitet obrazovanja u Srbiji biće naši dragi partneri i uvek podržani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mislim da je ovo suštinsko ulaganje u budućnost Srbije - istakao je dr Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa