21. novembar 2019.21. nov 2019.
Miran odmor
RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Miran odmor

Nekompletan, a opet dovoljno dobar MEDICINAR pobedom je završio kalendarsku godinu. Dva boda osvojena u Beogradu, protiv Voždovca učvrstila su četvrtu poziciju, realno najvišu koja može da bude osvojena u ovom odnosu snaga. O plej of takmacu verovatno će februarski meč u Inđiji dati odgovor koji tim je bliži sanjanoj poziciji četiri. Neke šanse da se priključi grupi kandidata ima i drugi novi član elite, Vrbas. Među ta tri tima Šapčanke gostuju u obe vojvođasnke varošice, ali imaju najviše bodova i dalje najveće potencijale za uspeh.
Mučile su povrede šabački klub u polusezoni. Pred sam start povrede su udaljile Alksandru Krstić i Unu Obrenović. Kada su se njih dve vratile, teška povreda je okončala sezonu za Dunju Vragolić, a najlepša stvar, trudnoća, stavila je van stroja Vanju Cvejić. Krstićeva je ponovo u finišu doživela povredu. Ana Radović se vratila u pravu formu i veći deo sezone je pravi lider, u asistencijama i goloima. Uz nju su igru unapredile Marina Rašić i Sara Garović. Ukoliko neko zaslužuje maksimalnu ocenu u svakom meču, to su krilne igračice Olivera Vukčević i Srna Sukur, besprekorne u pobedama i porazima, u značajnu ulogu i u odbrani. Važnu ulogu imale su mlade, odnosno još mlađe.
Iako je sav pritisak lige bio na Tamari Kojić, jedinom preostalom pivotmenu posle povrede Vragolić i odmora za Cvejićevu, još uvek kadetkinja pokazala je veliki kvalitet i odigrala odlično sve mečeve. Inače mlad tim oslonio se, sticajem okolnosti na igračice iz drugog tima, a šansu su iskoristile: Obrenović, Mijailović, Kažić, Obradović, Jokić, Rakić.
Ostaje da vidimo hoće li Medicinar dovoditi nove igračice tokom zime ili ne. Trenutno je pozicija pivota najopterećenija. U februaru, osim lige, očekuje ih i Kup, te uz malo sreće u žrebu, mogle bi i do finalnog turnira.

VOŽDOVAC – MEDICINAR 31:36 (15:17)
Beograd. Gledalaca: 100. Sudije: Radaković i Bakmaz (oba Novi Sad). Sedmerci: Voždovac 2 (0); Medicinar 9 (7). Isključenja: Voždovac 10; Medicinar 4 minuta.
VOŽDOVAC: Stanojević, Dragosavljević 1, Andrić, Božinović 7, Milojević 2, Klicov 2, Petronijević 2, Erić, Petrović 12, Stanisavljević, šašić, Mitrović, Zafirović 5, Radosavljević.
MEDICINAR: Obrenović 3, Mijailović, Kojić 4, Radović 7 (2), Cvejić, Kažić, Rašić 6 (5), Jokić, Rakić 2, Vukčević 4, Sukur 8, Glišić, Garović 2.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa