31. decembar 2019.31. dec 2019.
Grad je jedno  veliko gradilište

Grad je jedno veliko gradilište

Savska avenija je zamišljena kao jedna velika pešačka i biciklistička promenada uronjena u zelenilo, a to jeste prvi korak u formiranju Sava parka. Na ovaj projekat smo jako ponosni kao grad. Želja nam je da transformišemo celo priobalje u jedan veliki zeleni prostor. Savska avenija nam je prvi korak da dođemo do Sava parka, onakvog kakvim ga zamišljamo, da to bude jedna velika rekreativna zona koju ćemo pružiti na korišćenje i dobrobit svim građanima
-Grad je pretvoren u jedno veliko gradilište što za moje kolege i mene predstavlja veliku sreću i zadovoljstvo, zato što kroz svaku rekonstrukciju ulice, svaki novi trotoar, svaku novu stazu, mi menjamo tkivo ovog grada, a to je nešto najlepše što možemo ostaviti građanima.
Nekoliko je projekata koji su najveći, najuspešniji i koji će ostaviti najznačajniji trag za ubuduće. Prvenstveno to je Savska avenija. Nadam se da su građani iskoristili lepe dane i prošetali do Starog grada i videli da već nedeljama i mesecima traju radovi na uređenju Savske avenije, koja treba da na kvalitetan način poveže našu reku i priobalje sa centrom grada i da redizajnira i preoblikuje opšti pristup celoj obali i Tvrđavi kao najznačajnijem objektu koji imamo u gradu. Savska avenija je zamišljena kao jedna velika pešačka i biciklistička promenada uronjena u zelenilo, a to jeste prvi korak u formiranju Sava parka. Na ovaj projekat smo jako ponosni kao grad. Želja nam je da transformišemo celo priobalje u jedan veliki zeleni prostor. Savska avenija nam je prvi korak da dođemo do Sava parka, onakvog kavim ga zamišljamo, da to bude jedna velika rekreativna zona koju ćemo pružiti na korišćenje i dobrobit svim građanima.
Naselje Benska bara doživljava radikalnu transformaciju nakon gotovo pola veka od kada je izgrađeno. Cilj je da kvalitet života u ovom naselju bude što bolji.
Na kraju Karađorđeve ulice imamo novi Vinaverov trg. To je novi savremeni način kako se jedan prostor može pretvoriti u neku vrstu spomenika i omaža delu jednog velikana.
Tema kojom smo se bavili u 2019. godini, a nastavićemo i u 2020. je saobraćaj ovog grada. Grad Šabac je jedan od prvih koji radi na strateškom dokumentu “Plan održive urbane mobilnosti”. Održiv, zato što je usmeren na ljude, a ne na automobile kako je to do sada bilo zamišljeno. Punu pažnju posvetićemo pešacima, biciklistima i javnom prevozu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa