30. januar 2020.30. jan 2020.
Plavo – beli svet
Internet stranica „Glasa Podrinja“

Plavo – beli svet

Na području Sjedinjenih Američkih Država smo ostvarili rast, lagano napredujemo i u Kanadi, javljaju se zaintereovani i u Meksiku, na Kubi, čujemo nagoveštaje iz Paname, Gvajane – izlagao je, gotovo euforično.

-Kakva je situacija sa Južnom Amerikom? – upita ga sagovornik.
-Podaci kažu da smo prisutni u Brazilu, Argentini, Kolumbiji...
-Dok ne napravimo osvrt na Evropu, šta znamo iz Afrike, Azije, dole Okeanije?

-Ukoliko objedinimo sve pomenuto, možemo reći da nam je Australija stožer, ali su u naš zaštitni znak, logo, gledali i na Novom Zelandu, Papua Novoj Gvineji, potom Kini, Koreji, Vijetnamu, Tajlandu, Pakistanu, Indiji, Indoneziji, Kazahstanu, Emiratima, Kuvajtu, Turskoj. Afrika je iznenađujuće aktivna, u plavo-belo su pogledali i u ekonomski jakim državama: Južnoj Africi, Egiptu, Alžiru, Maroku, Nigeriji, Senegalu, sve do Čada, Libije, Somalije, Bocvane, Ugande, Etiopije, Mauritanije.

-Odlično, a na našem parčetu planete?

-Francuska nas vuče značajno, tamo imamo 335 adresa, Norveška je veliko, prijatno iznenađenje, sa 225, Austrija sa 172 je treća. Manje, ali ne malo imamo u Italiji, Rusiji, Holandiji, Grčkoj. Hrvatska je dominantna u regionu. Ono što je važno, baš nema države u Evropi gde bar jednom nismo zaokupirali pažnju, od Kipra do Islanda....

Ne, ovo nije razgovor zaposlenog i nadređenog u nekoj multinacionalnoj kompaniji, već fiktivni dijalog dvoje ljudi koji radni vek troše u vašem i našem listu „Glas Podrinja“.

Podaci koje govorimo su zvanični i predstavljaju države u kojima je bar jedan korisnik otvorio zvaničnu veb stranicu Glasa Podrinja (www.glaspodrinja.rs) i to samo u proteklih mesec dana. Širi pregled bi obojio verovatno čitavu planetu u nijansu koja označava da smo praćeni.

Van granica Srbije, krajem decembra i tokom januara, najviše posetilaca sajta je sa IP adrese (Internet Protocol address) neke od lokacija u Sjedinjenim američkim dražavama, 397. Lider u Evropi, a na ukupno drugom mestu je Francuska, 335. Norveška uz svoje ime ima broj 225, dok u Hrvatskoj i Austriji imamo 152, odnosno 172 posetioca. Na Apeninima Glas Podrinja je otvoren u osam navrata, Iberijskom poluostrvu 9.

U ostatku sveta se izdvaja Australija sa 21 posetom i Kanada sa 22. Nadamo se da smo opravdali poverenje i da ćemo to raditi i u budućnosti.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa