20. februar 2020.20. feb 2020.
Derbi prvenstva
KOŠARKA: DRUGA LIGA (Ž)

Derbi prvenstva

Duel dve prvoplasirane ekipe. Beograđanke bez poraza i već na pragu višeg ranga. Duga vodi borbu za elitu, sledi je Kragujevac
Verovatno da poraz u Srbobranu nije bio planiran, ni očekivan, ali mlade igračice Duge čitavu sezonu igraju na visokom nivou i pad je bio očekivan. Dogodio se u Srbobranu (69:72), no još uvek je šabačka DUGA na poziciji koja vodi među najbolje, a sada im gostuje bez konkurencije najkvalitetniji tim ART BASKETA.
Cilj ovog kluba nije samo titula, već i sezona bez poraza, te je i tim skrojen za te namere. Trener je Goran Šanjević, a predvodnik po godinama, iskustvu i kvalitetu je Zorana Nikolić. Ističu se i Nevena Vučković i Maša Ražnatović. Klub je uspostavio ubrzo sve kategorije, a već je uspevao da se pozicionira i na regionalnom nivou u svim uzrastima.
Iako mlađi sastav, šabačka ekipa je pružila odličan otpor u prvom delu sezone. Tri četvrtine bio je to izjednačen meč, a prelomljen je tek u samom finišu zahvaljujući Višnji Stefanović, ali i nekim kontraverznim odlukama arbitara. Neopsorno su Beogranke favoriti i u utorak, u sali Gimnazije, ali jedino što ne bi smelo da izostane je dobar i borben košarkaški meč.
Jasno je da će borbu za drugu poziciju voditi šabački i kragujevački tim. Trenutno su izjednačeni, ali prednost „dugica“ mogla bi biti činjenica da im Šumadijke gostuju uskoro, a u Kragujevcu je Šabac slavio sa čak 21 košem prednosti. Neće imati problema, verovatno, Radnički protiv Karaburme za vikend, ali njih narednog vikedna očekuje Art.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa