28. maj 2020.28. maj 2020.
POZIV  VETERANIMA  POREČANIMA NA DRUŽENjE
IZVIĐAČI

POZIV VETERANIMA POREČANIMA NA DRUŽENjE

Povodom ove 52. godišnjice od osnivanja odreda organizacioni odbor svečnosti poziva sve porečane – veterane na druženje, koje će se održati u utorak, 16. juna 2020.
Ove godine navršava se 52 godine od osnivanja jednog od prvih porečanskih odreda u Srbiji – Šabačkog porečanskog odreda “Sutjeska” (kasnije “Sava”), 16. juna 1968. godine.
Zaljubljenici u Savu, tadašnji osnivači odreda bili su Nikola Debeljak, prvi staršina odreda, Zoran Stefanović, prvi načelnik odreda, Ivan Roksandić, Zlatija Radovanović, Dragoljub Spasić, Milan Bojčić – Čapajev, Zlatija Ilić, Milenko Veselinović, Marko Filipović i Jasna Poč.
Za 52 godine kroz odred je prošlo nekolikio hiljada mladih Šapčana, koji su u svoje vreme ostavili dubokog traga porečanstva u Šapcu i Srbiji. U organizovanju i druženju mladih u svim oblastima života, i za sve svoje radne uspehe osvojili brojna republička i savezna priznanja, među kojima i najveće – “Zlatni javorov list sa zracima”.
Povodom ove 52. godišnjice od osnivanja odreda organizacioni odbor svečanosti (Srba Jovanović, Slobdan Damnjanović - Boka i Stevan Stojanović) poziva sve porečane – veterane na druženje, koje će se održati u utorak, 16. juna 2020. godine u Domu penzionera u Barama, sa početkom u 11,00 časova.
Pozivaju se svi veterani porečani na ovo prvo druženje i sećanje na rane izviđačke dane, na mladost.
Prijave za ovo druženje porečana mogu se vršiti lično ili na telefon kod Srbe Jovanovića, 063/562-394 i Stevana Stojanovića 064/23-53-209 do 7. juna 2020. godine.
Porečani, vidimo se 16. juna u Domu penzionera u Barama. Živeli!
Organizacioni odbor

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa