27. avgust 2020.27. avg 2020.
Naći će se rešenje za  artesku česmu u Jevremovoj
DANIELA LOVRIN GAVRILOVIĆ:

Naći će se rešenje za artesku česmu u Jevremovoj

Znamo da je našim sugrađanima jako bitno da ovde postoji česma, zato smo pokrenuli ovu peticiju, odnosno inicijativu, da se sredi ne samo česma, nego da se sredi i ceo plato oko nje( nov mobilijar, nove klupe i kante). Biće postavnjene i kamere koje će povećati bezbednost dece koja se ovde okupljaju. Srpska napredna stranka sprovodi kampanju laži, obmanjujući građane, ne samo MZ Jevremova nego i Šapca
Direktorka JKP „Vodovod“ Daniela Lovrin Gavrilović, obišla je prošlog četvrtka artesku česmu u Ulici despota Stefana Lazarevića, povodom peticije građana zbog nefunkcionalnosti ove česme. Prema njenim rečima, za rešenje tog problema postoje dva načina, a to su da buše nov bunar, ili da na ovom mestu postave česmu koja će imati vodu iz gradskog vodovoda.
-Naš grad obavlja kontinuirano kontrolu kvaliteta vode na svim arterskim bunarima u gradu. Nažalost moram da konstatujem, da jako mali broj arteskih bunara ima ispravnu vodu za piće.
Kvalitet vode u ovoj ulici nismo uspeli da ispitamo. Voda je gotovo presušila, a uzimanje uzorka trajalo bi gotovo čitav dan. Postoje dva načina rešavanja ovog problema: a to su da ovde bušimo novi bunar uz rizik da voda koju dobijemo ne bude odgovarajućeg kvaliteta ili da na ovom mestu postavimo česmu, koja će imati vodu iz gradskog vodovoda i koja bi zadovoljila sve potrebe građana, koji žive u ovom delu grada- kaže direktorka Daniela Lovrin Gavrilović, i navodi da su istraživanja iz proteklog perioda, pokazala da voda iz arteske česme nije ispravnog kvaliteta i da je to razlog da bude zamenjena vodom iz gradskog vodovoda.
-To je bio razlog zbog koga su nam građani pisali peticiju. Zaista ne razumem SNS koji od ovoga pravi temu. Mislim da imaju jedan jedini cilj, to je da promovišu svoje laži i da lažima promovišu svog kandidata za gradonačelnika Aleksandra Pajića. Njima nije bitno kakvu će građani vodu da piju, bitno je samo da se oni politički promovišu. Srpska napredna stranka je organizovana kriminalna grupa, koja je vrlo opasna. Ona svojim kriminalno političkim delovanjem dovodi u pitanje opstanak budućih generacija u Šapcu. Mi protiv SNS vodimo ne samo političku borbu, nego i borbu za opstanak. Sigurna sam sasvim da ćemo pobediti-istakla je Lovrin Gavrilović.
Uroš Rakić stanovnik u Ulici despota Stefana Lazarevića, ističe da je njemu i njegovim susedima veoma bitno da imaju ispravnu vodu za piće.
-Mi znamo da je našim sugrađanima jako bitno da ovde postoji česma, zato smo pokrenuli ovu peticiju, odnosno inicijativu, da se sredi ne samo česma, nego da se sredi i ceo plato oko nje( nov mobilijar, nove klupe i kante). Biće postavljene i kamere koje će povećati bezbednost dece koja se ovde okupljaju. Srpska napredna stranka sprovodi kampanju laži, obmanjujući građane, ne samo MZ Jevremova nego i Šapca. Nedopustivo je da bilo koja politička grupacija, svojim delovanjem ugrožava zdravlje i život građana, na način na koji to radi SNS-rekao je Uroš Rakić.
Arterska česma u ovom kraju je aktivirana 1980. godine, nekoliko godina je dobro funkcionisala, ali je vremenom kvalitet protoka vode opadao.
-Živim preko puta arterske vode od samog rođenja, na tri metra od nje ranije su se nalazila tri poljska vc. Ja sam inicijator ove ideje o rekonstrukciji česme. Razlog za to je veliki broj dece koji se svakodnevno ovde igraju. Prikupila sam mnogo potpisa, građani su mi dali podršku. Voda nije bila bezbedna i deca je nisu pila, ali su prala ruke i kvasila usta. Podnosila sam i zahtev Srpskoj naprednoj stanci, a od njih se godinama niko nije oglašavao po pitanju promene. - rekla je građanka Vesna Stanimirović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa