15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Favoriti, ali uz veliki oprez
RUKOMET: SUPER LIGA

Favoriti, ali uz veliki oprez

Metaloplastika kvalitetniji tim, ali Novi Pazar može biti neugodan. Jedan od opasnijih igrač koji je bio nekada na probi u Šapcu. U četiri meča tri pobede Šapčana
Mogla je METALOPLASTIKA i do oba boda protiv niškog superligaša, nije bila daleko, ali jednako blizu su i gosti bili čitavom plenu. Metaloplastika je imala napad za pobedu, Nišlije šut za trijumf, na poluvremenu nerešeno, na kraju nerešeno i to je najpravednije. Dva konkurenta za prvo mesto nastavljaju dalje borbu verovatno do meča u Nišu.

NOVI PAZAR je sledeći rival „plavih“. Snaga Pazaraca je svakako domaći teren, međutim nema takve prednosti u situaciji kada nije dozvoljeno prisustvo publike i to je znao da iskoristi Obilić u prvom kolu, realno je da isto učini i šabački tim. Ipak, oba meča (Obilić i Crvena Zvezda) Pazarci su izgubili lošom završnicom i uprkos takvom početku, još ciljaju plasman u plej of. Oslonac tima je Zlatko Rakić koji je pre više godina bio na probi u Metaloplastici, onda kao krilni igrač odigrao priopremni turnir u Francuskoj, ali nije postignut dogovor, kasnije je prekomenadovan i danas je srednji bek i organizator igre. Arifović je kapiten i dugogodišnji član tima, a pretnja su Mujčinović, odnosno Radisavljević. Svakako su „plavi“ favoriti, imaju kvalitetniji tim, a važno je da budu sanirane lakše povrede. Raduje dobra forma krilnih igrača, povratak Vorkapića u reprezentativnu formu i sve bolji procenti čuvara mreže.

METALOPLASTIKA – ŽELEZNIČAR 27:27 (15:15)
Sala Gimnazije. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Sedmerci: Metaloplastika 3(2), Železničar 4(4). Isključenja: Metaloplastika 8, Železničar 12 minuta.
METALOPLASTIKA: Bomaštar (3 odbrane), Radisavljević (12 odbrana), Dodić, Vorkapić 8(1), Jevtić, Kovačević, Pisarić 2, Srdanović 2, Lisica 5(1), Aziz, Antonijević, Ivanić, Đukić 1, Babić 5, Todorović 3, Brajović 1.
ŽELEZNIČAR: Kocić (11 odbrana), Matović, Bojan Radivojević 3, D. Stojanović, Arizanović, Stanojević 3, Petrović 1, Boris Radivojević 2, Anđelković, Spasić 4(2), A. Stojanović 6, Jestrović 1, Egić 2, Antić, Trkulja 1, Pavlović 4(2).


Biće ovo peti prvenstveni okršaj dva kluba. U tri je pobedila Metaloplastika, ali upozorava onaj prvi, s kraja 2018. kada je u Pazaru slavio domaćin.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa