29. oktobar 2020.29. okt 2020.
S. S.

S. S.

FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

POTERA ZA ČUDOM


Ako bi se poslužili metaforom, MAČVA nije stigla na poslednji voz za opstanak, ali nada još postoji u trčanju za njim i nadi da će ga sustići na nekoj od narednih stanica. Nije sporno da do cilja ima još pauza za taj voz, ali je upitna snaga da Mačva bude na stanici u istom trenutku. U sezonu su Šapčani ušli sa malim šansama za spas. Imali su sedam dana kraće pripreme i znatno više igrača koji su otišli, nego što su došli u klub i bez osnova za dalja angažovanja.

MAČVA – NAPREDAK 1:2 (0:2)
Stadion Mačve. Bez gledalaca. Glavni sudija: Zoran Široki (Smederevo); pomoćnici: Petrović (Niš) i Vojnić (Boljevac). STRELCI: Adamović (11 m) u 58. za Mačvu; Mijić u 12. i 28. (11 m) za Napredak. ŽUTI KARTONI: Pejović, Dabić, Adamović, Zukanović i Obrovac (Mačva); Mršić, Marjanović i Milovanović (Napredak). CRVENI KARTONI: Pešić u 94. (Mačva); Marinković u 57. minut (Napredak).
MAČVA: Gordić, Pejović (Tripković), Ivić, pešić, Ortiz, Dabić, Mijailović, Dukić (Obrovac), Zukanović (Šušnjar), Adamović, Knežević.
NAPREDAK: Ostojić, Milovanović, Marinković, Kostić, Milunović, Mršić, Kočić (Milošev), Mijić (Ćuković), Spremo (Lukić), Marjanović, Leković.


Uz malo igrača u kombinaciji, umor i suspenzije čine svoje iz meča u meč. Jasno je bilo da ekipa ne može biti konkurentna ekipama iz gornjeg dela tabele, a sve je teže biti konkurentan ekipama iz doljeg dela koje jednostavno imaju više alternativa i kada startnih 11 nisu bolji od momaka u crveno-crnom. Sve pomenuto je bilo očekivano, a onda su se nadovezale prilike koje se teško stvaraju, a i one se ne iskoriste, protivnici koji ne propuštaju šanse i kao dodatna muka, sudijske odluke iz kategorije diskutabilnih, a na štetu Mačve. Poslednja do sada je poništen gol Zukanovića protiv Napretka, pri rezultatu 2:1 za goste, zbog igranja rukom prema proceni Širokog. Neki dnevni listovi su već odlučili da su igrači Mačve izazvali „buru“ jer im arbitar „nije priznao gol rukom“. VAR se u Engleskoj pokazuje kao vrlo nesavršen, no teško da bi nešto pogoršao u srpskom fudbalu.
Već sada se može reći da bi spas Mačve bio čudo, možda i ono što se snimaju, ne baš filmovi, ali kraći dokumentarci. Pre dve sezone su u trećoj ligi Engleske otpisali Vimbldon zbog dvocifrenog zaostatka 12 kola pre kraja, a „donsi“ su potom samo jednom izgubili do kraja i izborili spas. O tome je nastao „Veliki beg“. Mačvi je potrebno to. Čuda se dešavaju, čuda su retka. Pomoć je hitno potrbna, naglašava trener Dragan Aničić.
-Šabac je dobio vlast i klub očekuje brzu pomoć, jer je grad najveći finansijer. U suprotnom od svega neće biti ništa – ističe Aničić.
Nema duže najave narednog kola, posle pet uzastopnih poraza, Mačva gostuje Partizanu koji ne sme da kiksira. Minimalne su šanse da ne bude i šesti uzastopni poraz.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa