3. decembar 2020.3. dec 2020.
Mališani kod hranitelja
MAJKA UHAPŠENA ZBOG ZANEMARIVANjA DECE

Mališani kod hranitelja

Jeziv slučaj zanemarivanja dece koji se dogodio u Bogatiću prošle nedelje je potresao čitavu Srbiju. Protiv Z.D. (38), majke dece, podneta je krivična prijava, a deca su smeštena u hraniteljsku porodicu.
Policija je reagovala kada su komšije prijavile da se devojčica stara dve i po godine gola igra nožem u dvorištu. Radnici centra za socijalni rad iz Bogatića devojčicu i njenog tri godine starijeg brata zatekli su u izuzetno nehigijenskim i neadekvatnim uslovima za život. Kako nezvanično saznajemo, kuća u kojoj su deca živela sa starijim bratom i sestrom i roditeljima bila je puna razbacanih stvari, pokvarene hrane, neopranih sudova. Deca su imala vaške i infekciju po koži.
Z.D. se bavi pevanjem. Sa bivšim mužem, sa kojim ima četovor dece, živi u kući u Bogatiću koju su dobili po ugovoru o doživotnom izdržavanju.
Rado je davala izjave za centralne medije i dok je u jednom trenutku govorila da će se boriti za decu, već u drugom je planirala da se odseli, a da starateljstvo pripadne ocu. Tvrdi da su je komšije prijavile jer su “ljubomorni”.
Z.D. ima i ćerku iz prvog braka.
Centar za socijalni rad Z.D. je izdao zabranu prilaska deci. Sud će odlučiti da li će deca biti vraćena majci iz hraniteljske porodice.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa