3. decembar 2020.3. dec 2020.
„Avlija održivog razvoja“šabačkog Caritasa
Najbolja poslovna ideja na međunarodnom konkursu

„Avlija održivog razvoja“šabačkog Caritasa

Poslovna ideja „Avlije održivog razvoja“ proglašena je najboljom od strane međunarodnog žirija u okviru projekta Finance4SocialChange, namenjenog razvoju socijalne ekonomije u Dunavskom regionu. Zahvaljujući ovom velikom uspehu, koji beležimo na Evropski dan socijalnih preduzeća, Karitas Šabac učestvovaće u finalu projekta, koje će se u martu održati u Budimpešti.
Na ovom konkursu svoje društveno uticajne poslovne ideje predstavila su socijalna preduzeća iz Austrije, Mađarske, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Moldavije, Bugarske i Srbije.
Tokom 20 godina predanog rada na ostvarenju svoje vizije Caritas Šabac je, osim pružanja usluga socijalne zaštite, razvio i svoj model socijalne ekonomije i stvorio mogućnost za zapošljavanje ljudi iz ugroženih grupa. Danas imamo dva socijalna preduzeća - Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Socijalna Sinergija u Šapcu i Avliju održivog razvoja u Bogatiću.
Inovativni element je kombinacija usluga socijalne zaštite i socijalnog preduzetništva kroz razvijanje veština korisnika usluga i uspostavljanje njihove samostalnosti i sposobnosti za zapošljavanje. Zbog inovativnosti i posvećenog rada na ostvarenju svoje misije prepoznati smo kao jedan od najboljih primera socijalnih preduzeća u Srbiji i regionu, o čemu svedoči i najnoviji uspeh našeg tima.
Caritas Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa