11. februar 2021.11. feb 2021.
Rezultat saradnje nova veb stranica
Nemačka saradnja – GIZ i šabački Centar za socijalni rad

Rezultat saradnje nova veb stranica

Nove vebstranice su izrađene za centre za socijalni rad u Šapcu, Kosjeriću, Šidu, Plandištu, Krupnju, Pećincima, Prijepolju, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Ljigu, Lajkovcu i Mionici
Organizacija Nemačka saradnja - GIZ, saopštila je da su centri za socijalni rad u deset gradova i opština u Srbiji dobili nove veb stranice koje će olakšati komunikaciju sa korisnicima socijalne zaštite. Pored toga što olakšavaju komunikaciju, nove veb-stranice sadrže i pregled aktuelnih događaja, najčešća pitanja o socijalnoj pomoći i opis prava i usluga socijalne zaštite. Posebna novina je poboljšana pristupačnost, jer će veb-stranice od sada biti dostupne i slabovidim osobama. Nove vebstranice su izrađene za centre za socijalni rad u Šapcu, Kosjeriću, Šidu, Plandištu, Krupnju, Pećincima, Prijepolju, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Ljigu, Lajkovcu i Mionici.

-Veb-stranica savremenog dizajna pruža mogućnost građanima da se informišu, ali i da podnesu zahteve za ostvarivanje različitih prava i usluga iz domena socijalne zaštite, istovremeno smanjujući rizik od širenja epidemije. Posebno ističem da će ova podrška Centru najviše značiti osobama sa invaliditetom i drugim osetljivim društvenim grupama, koje su u vremenu društvene krize najviše pogođene posledicama epidemije“, izjavila je Danijela Selenić, v.d. direktor Centra za socijalni rad u Šapcu.

-Posebno sam zahvalna zaposlenima u centrima za socijalni rad, jer se saradnja na izradi veb-stranica odvijala bez prekida i tokom zahtevnog perioda globalne pandemije. Kao rezultat imamo 10 novih veb-stranica, za koje verujemo da će biti tačka susreta pružaoca i korisnika usluga socijalne zaštite- rekla je Iva Vučićević iz GIZ-a.

Podrška centrima za socijalni rad obezbeđena je u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“, koji sprovodi GIZ.
GIZ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa