8. april 2021.8. apr 2021.
sigurnost na krilu: Lj. Ivković

sigurnost na krilu: Lj. Ivković

RUKOMET: SUPER LIGA

Rasterećeno po revanš

Bez presije zbog konačnog plasmana. Mladost zasluženo osvojila bodove u Šapcu iskustvom više nego kvalitetom. Opstanak siguran, ali cilj sredina tabele i najbolji mogući plasman
Dobre igre u većem delu sezone i iznenađujuće dobri rezultati vrlo mladog tima Medicinara omogućile su Šapčankama da mirno zakorače u završnicu sezone bez straha od eliminacije u niži rang. Primarni cilj je bio opstanak, međutim brzo se šabački klub pozicionira u gornjem delu tabele izdvojivši se iz grupe ugroženih ekipa ostajući čak i u borbi za mesto među četiri najbolja tima. Kao i prethodnih sezona, Naisa, Jagodina i Bekament su vodili svoje brobe, a preostali deo lige je praktično igrao svoje takmičenje gde je najbolji tim u polufinalu plej ofa. Rano su ostale Šapčanke bez Ane Radović, ali su uprkos tome dugo bile među četiri i samo iskustvo je nedostajalo da možda i ostanu najozbiljniji kandidat za četvrtu poziciju. Bekamt se izvukao u Šapcu, odlučivale su nijanse, nekoliko loših minuta je koštalo poraza u Inđiji, a u Boru je takođe uvećanje salda bilo blizu. Sa tim ili samo delom bodova, Medicnar bi bio među pretendentima. Još nije daleko, no nema opterećenja takvim namerama.

-Naš cilj je najbolji mogući plasman i dalje uigravanje mlade ekipe uz šanse još nekim devojkama iz drugog tima. Svaki superligaški duel je veliko iskustvo, a devojke su rezultatima tokom sezone zaslužile da igraju na visokom nivou bez straha za plamsan na tabeli. Potrudićemo se da osvojimo što više bodova i zauzmemo što višu poziciju. Sezona je svakako uspešna – navodi Sandra Kolaković, trener.

Medicinar – Radnički (KG) 26:32 (11:18)
Sala Gimnazije. Sudije: Antić (Beograd) i Jakovljević (Jakovo). Semerci: Medicinar 5 (5), Radnički 4(3). Isključenja: Medicinar 4 minuta ; Radnički 8 minuta .
MEDICINAR: Obrenović 5, Mijailović 2, Kojić, Radukić 1, Ninković (5 odbrana), Obradović, Kažić 2, Cvetinović, Vasić 1, Krstić 7 (4), Radić, Rakić 3, Samardžić, Ivković 4, Glišić (6 odbrana), Blagojević 1(1).
RADNIČKI (KG): Veličković 8 (3), Stojanac, Bijelak 1, Stepanović 6, Nedeljković, Stošić 3,Blagojević, Hasanović, Vlašković 1, Stoiljković, Ilić, Petrović 5, Rašković, Agatunović 1, Vasović, Kolak 6.


Naredni meč je gostovanje u Novoj Pazovi, iskusnoj Mladosti, što je prilika za odmeravanje snage sa ekipom sličnog kvaliteta i možda revanš za poraz u prvoj utakmici tekuće kalendarske godine, kada su Pazovčanke iskustvom slavile u Šapcu. Predvođene Glušicom igračice Mladosti su prevazišle težak raspored uzrokovan odlaganjem mnogo utakmica zbog kovid infekcije prethodne jeseni i jednako rastećeno dočekuje duel.

-Pazova je iskusnija ekipa, ali moje devojke se raduju svakoj utakmici. Spremamo se kao za svaki meč i nadam se da će biti inspirisane da pruže još jedan dobar meč i osvojimo bod ili dva ako se ukaže prilika – dodaje Kolaković.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa