3. jun 2021.3. jun 2021.
ašk tempo

ašk tempo

ATLETIKA – JUNIORSKO PRVENSTVO

Dobar atletski vikend

Medalje osvajala sva tri kluba. Uspesi na nacionalnom nivu zalog za budućnost ovdaše atletike. Titule za Poznanović i Todorovića
Najbolji stariji juniori i juniorke u Srbiji odmerili su međusobno snagu na atletskom Prvenstvu Srbije u ovoj uzrasnoj kategoriji, organizovanom u Kruševcu. Naš kraj, Šabac i Mačvu predstavljala su tri kluba, dva šabačka AŠK Tempo i Cer, odnosno reprezent Opštine Bogatić, ekipa Sprinta iz Badovinaca. Bilans je uvećanje trofejne kolkecije šabačke atletike „otežane“ za devet odličja.

Predstavnici AŠK Tempa doneli su u svoj grad dva zlata i tri srebra. Milica Poznanović se još jednom izdvojila kao najbolja u ovoj kategoriji u bacanju kugle i diska. U dve discipline osvojila je dve titule. Hitac diska od 41 metar i 37 centimetara doneo joj je zlato, kao i bacanje kugle od 12 metara i 57 centimetara.

Vicešampioni Srbije postali su Tamara Pavlović u bacanju kladiva (32, 46 m), od koje je bolja bila samo Mitrovčanka Miljković, Natalija Grujić drugoplasirana u trci na 3.000 metara (10:41,55) koja je ciljnu liniju prešla iza neprikosnovene Mehemdovićeve iz Novog Pazara, odnosno štafeta 4 puta 400 metara u muškoj konkurenciji, a činili su je: Lazar Antonić, Vukašin Antonić, Luka Mitrović i Luka Ljubinković. Vreme od 3:31,47 beše dovoljno za srebro, brži samo članovi Beogradskog atletskog kluba.

todorović (ak cer)


Željko Todorović, član šabačkog „Cera“ navikao nas je već na niz uspeha, a novim titulama u kariejri se okitio baš u Kruševcu gde je iza sebe ostavio sve konkurente u disciplini 3.000 metara stipl (9:38,56), čak 52 sekunde ispred prvog pratioca. Nova zlata za njegovu kolekciju.

Badovinčani su nastavili sa dobrim rezultatima u skoku s motkom. Rosić je ovaj put osvojio srebro preskočivši visinu od 3 metra i 60 centimetara. Zlato je otišlo u Novi Sad za preskakanje lestvice na četiri metra. U istoj konkurenciji i bronza je otišla u Badovince, a nju je zaslužio Jovanović.

Odličje za Sprint Rosić donosi u bacanju koplja, bilo je blizu i više mesto na postolju, ali je ipak 52,54 ovaj put donelo odličnu bronzu. Mehmedović i Marić su bili nešto bolji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa