1. jul 2021.1. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Seoske igre Sportskog saveza Srbije

Tradicija u novom formatu

Izmenjene propozicije u odnosu na prethodne godine. Nastupilo pet mesnih zajednica. Nadmetanje u deset disciplina. Pocerski Pričinović izborio plasman na regionalni nivo. Plakete za razvoj sporta na seoskom području. Cilj popularizacija sporta na selu
Seoske igre Sportskog saveza Srbije, prva manifestacija pod tim imenom, a u zbiru sa dosadašnjim Seoskim olimpijskim igrama petnaesto izdanje tradicionalnog događaja priređeno je na terenima OŠ Stojan Novaković na Letnjikovcu.
Prema novim propozicijama, Igre su imale jednodnevni karakter, okupivši pet Mesnih zajednica sa seoskog područja. Reprezentacije su činili 20 članova, isključivo sa prebivalištem na teritoriji te Mesne zajednice.

Drago mi je što smo posle epidemiološkoh problema koji su pogodili čitav svet uspeli da se vratimo aktivnostima koje su nam nedostajale. Prethodnih godina ovo je bila masovna sportska manifestacija, smatram da je ovaj format pravi za period izlaska
iz Kovida


"Glas Podrinja"


-Naša želja je bila da oformimo takmičenje koje će povezati sve seoske mesne zajednice u Srbiji. Javile su se 24 MZ ove godine. U Šapcu postoji duga tradicija i nadam se da će vam se svideti novi format. Nagrade za najbolje u Srbiji je sportski teren na području tog sela, verujem da se vredi boriti - rekla je Marina Jovičić, pr Sportskog saveza Srbije.
Šabac je grad sporta, kako vrhunskog, profesionalnog, tako i rekreativnog i masovnog. Manifestacije poput Seoskih igara su primer promocije amaterskog sporta.
-Drago mi je što smo posle epidemioloških problema koji su pogodili čitav svet uspeli da se vratimo aktivnostima koje su nam nedostajale. Prethodnih godina ovo je bila masovna sportska manifestacija, smatram da je ovaj format pravi za period izlaska iz Kovida, kako bi brinuli i o bezbednosti takmičara. Grad će nastaviti da ulaže u sport, svaku vrstu sporta, jer je to ulaganje u mladost, u zdrave stilove života, ulaganje u Šabac kao grad budućnosti - ističe gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

"Glas Podrinja"


Učesnici su se nadmetali u tri sportske i sedam tradicionalnih disciplina. Pre starta nadmetanja uručene su plakete za doprinos razvoju sporta na seoskom području Gradu Šapcu i Seoskim olimpijskim igrama, a priznanja su uručena gradonačelniku dr Aleksandru Pajiću i predsedniku Organizacionog odbora Sretenu Radovanoviću.
-Čast mi je što sam jedan do dobitnika plakete koja je simbol mog truda i zalaganja u prethodnom periodu. Seoske olimpijske igre su imale drugačiji format nego što imaju Seoske igre, ponosni smo na prethodnih 15 godina, ali smo ubeđeni da je lepa budućnost i pred Seoskim igrama koje ćemo se truditi da dodatno omasovimo i da opet Igre u Šapcu budu iznad drugih po svim segmentima – naveo je Sreten Radovanović, predsednik Organizacionog odbora Seoskih igara za područje Šapca.
Organizator celokupnih Igara je Sportski savez Srbije, a organizator saradnik na nivou Opštine je Sportski savez Šapca.

Sveukupni pobednik koji je steka pravo nastupa na narednom nivo, Regionalnim Seoskim igrama je Pocerski Pričinović


Sveukupni pobednik koji je steka pravo nastupa na narednom nivo, Regionalnim Seoskim igrama je Pocerski Pričinović. Ova mesna zajednica osvojila je prvo mesto ispred Gornje Vranjske i Majura, a osim njih nastupili su još Zablaće i Drenovac.

"Glas Podrinja"
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa