15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Šabac domaćin Pojedinačnog prvenstva u boksu

Spektakl posle tri decenije

Pojedinačno prvenstvo u Šapcu je uvertira i najvažnija priprema za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu. Povratak šabačkog boksa na velika vrata. Ulaganje u buduće generacije i šampione. Podrška Grada, Bokserskog saveza Srbije, Vojvođanskog bokserskog saveza. BK „Mačva“ ponovo deo superlige
Nakon više od tri decenije Šabac će biti domaćin Pojedinačnog prvenstva u boksu od 22. do 26. septembra, saopšteno je nakon sastanka gradskog rukovodstva sa predstavnicima Bokserskog saveza, BK „Mačva“ i Vojvođanskog bokserskog saveza.

-Okupićemo najveća imena domaćeg boksa kao domaćini značajnog prvenstva, što će biti i posebna promocija pred Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u oktobru. Nadam se da će naši takmičari imati zapažene rezultate na Državnom prvenstvu i da ćemo dobiti kandidate za Svetsko - rekao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić napominjući da je Šabac grad sporta i da će pružati podršku razvoju sporta kako bi mlade generacije odrastale zdravo i postale novi šampioni za ponos.

-Namera nam je da one sportove koji su bili zapostavljeni i gde se nije stručno i kvalitetno radilo podignemo na jedan viši nivo. Želja nam je da boks ponovo ima poklonike kao u najboljim danima kada smo bili šampioni. Naša nastojanja usmerena su ka deci, njihovom uključivanju u boks, te su i naši razgovori sa gospodinom Borovčaninom jednim delom usmereni ka toj temi.

Predsednik Nenad Borovčanin istakao je da Šabac vidi kao plodno tle za sportiste, sa posebnim akcentom na boksere i klub kao što je BK „Mačva“

-Velika imena potekla su iz „Mačve“. To je klub koji je daleko poznat klub ne samo u Srbiji, već i nekadašnjoj Jugoslaviji. Pojedinačno prvenstvo u Šapcu je uvertira i najvažnija priprema za Svetsko prvenstvo u boksu koje će biti održano u Beogradu, od 26. oktobra do 6. novembra. Predsednik organizacionog odbora je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji će biti počasni gost na nacionalnom šampionatu. U Šapcu ćemo dobiti reprezentativce koji će nas predstavljati na Svetskom prvenstvu. Svi mečevi biće dostupni na Areni kako bi ceo region mogao da uživa u spektaklu i prizorima iz šabačkog ringa kao posebnoj promociji plemenite veštine - istakao je Borovčanin zahvalivši se gradu i gradskom rukovodstvu na organizaciji događaja.

-Prvenstvo će finansirati Grad Šabac i Bokserski savez, dok je organizacioni deo poveren BK „Mačva“. Važno je da napomenemo da će nov bokserski ring nakon prvenstva ostati u gradu. „Mačva“ će se vratiti u superligu. Postignut je dogovor oko dodatnog finansiranja i podrške klubu.

Ulaganje u podmladak značajan je segment budućnosti šabačkog boksa, te će fokus „Mačve“ biti rad sa mladima uz seniore.

-Uspostavljen je dogovor sa Savezom da se pokrene škola sporta koja će biti besplatna. Namenjena je deci najmlađeg uzrasta kako bi načinili prve bokserske korake. Naš cilj je da se omasovi ovaj sport i bude na zavidnom nivou. Zainteresovanost dece je velika, sala je puna. Već imamo šest registrovanih momaka i potencijalno još toliko. Moram da istaknem da smo prezadovoljni i da nam podrška Grada, Saveza veoma znači - kaže direktor BK „Mačva“ Branislav Jovičić i dodaje da je čast i privilegija biti domaćin prvenstva.

Podrška stiže i od Vojvođanskog bokserskog saveza koji će svojim iskustvom pomoći u trenerskom delu.
-Mi ćemo pružiti svu logistiku za razvoj škole boksa, te očekujem da će kolege uskoro pokrenuti besplatnu školu za najmlađe. Mi ćemo im pomoći tako što ćemo im poslati kubanskog trenera koji će mesec dana biti podrška - dodao je Željko Mrdaković potpredsednik Vojvođanskog bokserskog saveza.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa