19. avgust 2021.19. avg 2021.
borba u odbrani (foto: rss sajt)

borba u odbrani (foto: rss sajt)

RUKOMET: EP KADETI

Šapčani odlični u slaboj Srbiji

Igrači Metaloplastike među najefikasnijima u reprezentaciji. Neubedljiva igra, jedina svetla tačka protiv odlične Slovenije.
Borba za opstanak u A diviziji
Muška kadetska reprezentacija Srbije nije se baš proslavila na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i samo jedna pobeda uz dva poraza u grupnoj fazi izbacila je „crvene“ iz drugog kruga, usmerivši ih u borbu za opstanak u A diviziji i mečeve za plasman koji u trenutku dok nastaje ovaj tekst nisu odigrani. Pozitivna činjenica sa ovog takmičenja u Šibeniku je da su tri igrača Metaloplastike pružila dobre igre u svakom od mečeva, a među najzaslužnijima su za trijumf protiv Slovenije.

Mnoge planove je pokvario poraz na startu od Italije 28:26 koji je malo ko očekivao. Brojne greške su plaćene. Nadu je vratila igra i trijumf protiv Slovenaca 36:30 u duelu gde su se efikasnošću istakli Šapčani: Vukašin Antonijević, Mateja Dodić i Filip Milovanović, a potonji je proglašen i za igrača utakmice. Meč je odigran protiv favorizovanog rivala sa visokim ambicijama. Imala je prednost Srbija i činilo se konce u svojim rukama u trećem kolu protiv Islanda, ali je ipak skandinavski klub slavio 31:30 prosledivši izabranike trenera Teodorovića u mečeve za plasman i borbu za opstanak.
U zbiru, u tri meča Mateja Dodić je postigao 13 pogodaka, čime je najefikasniji od svih „plavih“, Antonijević je strelac deset golova, a jedan manje, devet, „potpisao“ je Milovanović.

Borba za opstanak podrazumeva najpre dva duela, protiv Izraela i Mađarske. Otežavajuća okolnost za Srbiju je što u četvrtfinale nije prošla Italija, te se u novoj grupi bodovi prenose, a naša reprezentacija nema šta da prenese. Mađari takođe imaju dva poena, Izraelci nijedan i samo dve pobede donose neku od dva vodeća mesta i opstanak među 16 najboljih u Evropi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa