21. april 2022.21. apr 2022.
L. Dragojević (foto: N. S.)

L. Dragojević (foto: N. S.)

TEKVONDO: PIONIRI, KADETI, SENIORI

Medalje i reprezentativci

Najbolji pioniri, kadeti i seniori okupili su se u Nišu na tekvondo Prvenstvu Srbije za ove kategorije. Šabački klubovi su ponovo bili uspešni. Nastupili su sa blizu 80 boraca i osvojili više od 50 odličja u različitim kategorijama, a uspešni su bili i ekipno.

U konkurenciji seniora „Letnjikovac“ je ekipno drugi kod muškaraca, sveukupno seniorski treći. „Viner Čivi“ je treći muški seniorski tim, peti u ukupnom plasmanu ove uzrasne kategorije. „Šabac“ je četvrti među kadetima i sveukupno u kadetskoj kategoriji. Nadmetalo se oko hiljadu boraca iz 57 klubova Srbije. Najvažniji rezultati sa Prvenstva su osigurana mesta u reprezentaciji na velikim takmičenjima koja slede tokom leta i jeseni.

-Lazar Dragojević je šampion Srbije u olimpijskoj kategoriji, ubedljivo je slavio, Ana Tijanić je najbolja seniorka turnira. Lazar će nastupiti na Evropskom prvenstvu, na Mediteranskim igrama, Svetskom prvenstvu u Meksiku i na Evropskom do 21 godine – rekao je Nenad Srećković, trener kluba „Viner Čivi“.

TK „Šabac“ je najviše uspeha imao među kadetima, gde će u reprezentaciji Srbije nastupiti četiri imena.

-Đorđe Paroški i Nikola Kljajić su ponovo ubedljivi šampioni, nema niko ni teoretsku šansu da ih sustigne i sigurni su reprezentativci, Lenka Mihailović je vrlo blizu, kao i Mihailo Tadić koji zbog prehlade nije nastupio i sa njim bi bili ekipni kadetski šampioni. Žarko Krajišnik i Uroš Belanović su sigurni u juniorskoj reprezentaciji, dok su povrede omele Mateju Ivanovića da se probije na Evropsko seniorsko, ali ima realne šanse da se nađe na Svetskom. Među pionirima bih istakao Nataliju Marković – ističe Jovan Dedić, trener TK „Šabac“.

U „Letnjikovcu“ se istakao Viktor Puškić koji je titulom obezbedio mesto u reprezentaciji do 21 godine koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu, a ima priliku da se izbori i za planetarni šampionat. Uz njega zlato su osvojili: Jana Lukić, Ivan Karajlović, Aleksa Vasić (najbolji junior turnira), Jana Todorović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa