21. april 2022.21. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

DOM ZDRAVLjA OBELEŽIO 15 GODINA SAMOSTALNOG RADA

Ponosni na svoje ime

Dom zdravlja je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu oko 120.000 stanovnika sa teritorije Šapca. Ime “Dr Draga Ljočić” poneo je 25. januara 2017. godine, po Šapčanki, prvoj ženi lekaru u Srbiji, a četvrtoj u Evropi
Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” u petak je obeležio 15 godina samostalnog rada. Ovim povodom organizovan je prijem za poslovne saradnike i prijatelje, a zaslužnim pojedincima i ustanovama su dodeljene zahvalnice.

-Do razdvajanja Doma zdravlja i Opšte bolnice iz Zdravstvenog centra došlo je 16. aprila 2007. godine. Ponosni smo što nosimo ime dr Drage Ljočić i sve vreme se trudimo da ga opravdamo. Tokom kovid 19 pandemije zaposleni su pokazali izuzetan trud i napor da zbrinu sve pacijente obolele od kovida 19. Zbirnjavali smo i sva druga akutna i hronična stanja u zelenoj zoni. Ove godine možemo da najavimo izgradnju nove bolnice, ali i premeštanje Doma zdravlja u rekonstruisani hirurški blok. Zaposleni će imati motiv više da rade u novom prostoru sa novom opremom, a građani će imati kvalitetniju i bolju uslugu, navela je direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković.

Dom zdravlja je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu oko 120.000 stanovnika sa teritorije Šapca. Ime “Dr Draga Ljočić” poneo je 25. januara 2017. godine, po Šapčanki, prvoj ženi lekaru u Srbiji, a četvrtoj u Evropi.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić čestitao je Domu zdravlja ovaj dan i pohvalio ustanovu za pokazanu odgovornost tokom pandemije. Poželeo je zaposlenim još dugo godina rada u još boljim uslovima.

Dom zdravlja ima 503 zaposlenih, od čega je 138 lekara, 248 medicinskih sestara i tehničara i 7 zdravstvenih saradnika


-Imali smo više od 250.000 pregleda u kovid ambulanti. Mi smo se kao grad trudili da svi naši sugrađani imaju adekvatno lečenje i pristup zdravstvenim ustanovama. Tokom prethodnih godinu i po dana smo tri sanitetska vozila opredelili Domu zdravlja, a pored toga i mnogo medicinske opreme i materijala kako bi kvalitet usluge našim sugrađanima bio na najvišem nivou. Država je opredelila 50 miliona evra za izgradnju poptuno nove bolnice, a Dom zdravlja će biti preseljen u potpuno rekonstruisan hirurški blok, gde će raditi sa novom opremom i u uslovima kakvi su u evropskom zdravstvu. Mnogo ulažemo kao grad, ali i država, da bi naši sugrađani imali adekvatnu zdrvstvenu zaštitu. Borićemo se za zdravlje svakog našeg sugrađanina i u godinama koje slede, rekao je gradonačelnik Pajić.

Dom zdravlja ima 503 zaposlena, od čega je 138 lekara, 248 medicinskih sestara i tehničara i 7 zdravstvenih saradnika.Čine ga sedam službi i dva odseka: opšta medicina, pedijatrija, ginekologija, urgentna medicina, stomatologija, medicina rada, medicina sporta, polivalentna patronaža i kućno lečenje i nega.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa