28. april 2022.28. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PROTEKLE NEDELjE OTVORENA SEZONA KONjIČKIH TRKA NA HIPODROMU U ŠAPCU

Double Triomphe prvi u Uskršnjoj trci

Uzbuđenja i neizvesnost nisu izostali u svih šest konjičkih trka. Tradicija mesta dobrih susreta održana, a po rečima gradonačelnika dr Aleksandra Pajića Grad želi da održi primat koji konjički sport uživa u Šapcu i okolini
Prvog trkačkog dana, održanog prošle nedelje na hipodromu u Šapcu, trka dana je bila „Uskršnja“. Među sedam odličnih galopera koji su u njoj učestvovali, najviše su se radovali u taboru Doble Triomphe, ždrebca Almina Alića, koji je u sedlu nosio Gnesija i prvi prošao kroz cilj.

Bila je to trka četvorogodih i starijih konja, kategorije Listed na 1.700 metara, a pobednički pehar je uručio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

-Veliko je zadovoljstvo što je više od 3.000 naših sugrađana imalo priliku da uživa u trkama. Gledaoci su otišli zadovoljni sa prvog trkačkog dana. Grad želi da održi to da je Šabački hipodrom jedan od najboljih u zemlji i da Šapčani i gosti sa strane imaju priliku da vide najznačajnije trke u Srbiji. Ovde dolaze galoperi iz čitave zemlje i inostranstva. Nagradni fondovi su dosta veliki. Dosta je ovde na treningu. Trudimo se da Šabac ne samo održimo na mestu koje drži u galopskom sportu u Srbiji, nego i da ga unapredimo, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Drugim mestom morao je da se zadovolji Stanarević, koji je jahao svog Eiskoniga, dok je treće pripalo Spencers Sonu, vlasnika Sakib Hopovca u čijem sedlu je bio Mešetović.

U prvoj trci ovog dana, pod nazivom Toš Šabac, kategorije četiri za trogode konje bez pobede na 1.200 metara prvi je stigao Safir sa Vujkovićem, vlasništvo Ivana Subotića. Druga na cilju bila je Capla Fever sa Glogovcem, San Rocco Team, dok je treća kroz cilj prošla El Darooj sa Konkoljem, štale Antilop.

U drugoj trci ovog dana JKP Stari grad Šabac, kategorije četiri, za četvorogode i starije konje na 1.300 metara pobedio je Waslawi sa Gnesijem u sedlu, vlasništvo SKU „Šendeković“. Drugo mesto osvojila je Kinderdijk koja je nosila Glogovca, a iz iste je štale kao prvoplasirani, dok je treće mesto osvojila Rudaina sa Konkoljem u sedlu, vlasništvo štale Antilop.

Treća trka se zvala Prolećna. Takođe je bila kategorije Listed za četvorogode i starije konje na 1.300 metara. Pobedio je Iron Boy koji je u sedlu imao Šašića, a vlasništvo je Krajčinovića. Drugo mesto u ovom nadmetanju osvojio je Silver Pepper sa Gnesijem, vlasništvo Almina Alića, a treći je bio Turn me on sa Konkoljem.

Foto: "Glas Podrinja"


„Džokej klub“ zvala se četvrta trka ovog dana, kategorije jedan, za trogode konje na 1.350 metara. Prvi kroz cilj prošao je Legionar sa Konkoljem, vlasništvo Vatića. Drugo mesto pripalo je Almighty rave koju je jahao Mešetović, a vlasništvo je štale Salaš, dok je treće mesto pripalo Wolfu sa Stanarevićem, vlasništvo Milovanović-Stanić.

U petoj trci ovog dana „Memorijal Momčilo Mija Nedić“, handikap tri za četvorogode i starije konje na 1.500 metara, pobedio je Krasnodar sa Ilićem iz štale Matorčić. Drugi je bio Poets Preem u čijem sedlu je bio Glogovac, vlasništvo KK „RS“.

- Izuzetno smo zadovoljni prvim trkačkim danom u ovoj sezoni. Trudili smo se da sve pripremimo najbolje moguće. Staza je dobro sređena, padok takođe, tribine koje smo renovirali za prošlu sezonu će trajati godinama. Odziv publike je bio odličan. Održano je šest veoma kvalitetnih trka u kojima je učestvovalo više vrhunskih grla. Neka od njih su dobro poznata šabačkoj publici, drugi mladi će biti nosioci nekih narednih trka. Posle dugo godina u Šapcu je jedna dama, kao džokej, vodila jednog galopera do pobede. To je naišlo na oduševlje publike i nadamo se da će mladoj Andrei ovaj trijumf biti podstrek da je i dalje gledamo na šabačkoj stazi.

Foto: "Glas Podrinja"


Nadamo se da će mladoj Andrei ovaj trijumf biti podstrek da je i dalje gledamo na šabačkoj stazi


Pored priprema za sezonu, morali smo da se borimo i sa zlonamernim glasinama. Ipak, naši sugrađani su to znali da preopoznaju. Publika koja je došla u ovolikom broju je i potvrda našeg kvalitetnog rada. Trudićemo se da u narednim trkačkim danima podižemo kvalitet trka, kako bismo opravdali poverenje Šapčana, rekao je direktor konjikog kluba „Džokej klub Šabac“ dr Aleksandar Peranović.
Lj.Đ. i M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa