8. decembar 2022.8. dec 2022.
Neizvesno i u revanšu: Šabac – Barselona

Neizvesno i u revanšu: Šabac – Barselona

VATERPOLO: EVRO KUP

Snovi o putu među osam

Velikan poražen u sjajnoj atmosferi. Publika dala dodatnu snagu. Prilika za još jedan podvig. Revanš pred punim gledalištem takođe. Drugačiji meč. Oba tima imaju svoju priliku
Pamtiće svi gostovanje velike Barselone, još bolje će se više od 1.000 prisutnih na Gradskom bazenu sećati kako je srušen vaterpolo velikan, najtrofejniji tim Španije, prošlogodišnji polufinalista Evro kupa, a gromoglasnu podršku sa tribina tokom čitavog meča neće zaboraviti ni domaći vaterpolisti Šapca, niti Katalonci. Ostaje nada da im je meč u Šapcu bio i poslednji u Evropi ove sezone, te da će nakon revanša 14. decembra, neko drugo veliko evropsko ime strepeti kada izvuče Šabac u četvrtfinalu Evro kupa. Strepeti pred spektakl na Gradskom bazenu.

Šabac – Barselona 13:10 (5:3, 3:2, 3:3, 2:2)
Sudije: Birakis (Grčka), Gomez (Italija). Isključenja: Šabac 15, Barselona 16.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović 3, kopcev 1, Krug 2, Barać, Toholj 2, Tubić, Šulc 1, Stojanović 4, Šakudinov, Gavrilović. Trener: Ličanin.
BARSELONA: Ljoret, Put, Asensio, Vals 1, Frigola, Kupido, Garsija, Lopez, Ramon 1, Esforzado 1, Malarač 5, Vavić 2, Estrada. Trener: Gonzales.


-Pred ovakvom publikom i u veličanstvenoj atmosferi ne možemo da odigramo loše. Barselona je renomiran rival, ali ni iskusnim internacionalcima koji nastupaju za njih nije lako da igraju ovakve mečeve. Pokazali smo još jednom da vredimo za Evropu i učinićemo sve da budemo ukupni pobednici u dvomeču, da eliminišemo velikana, a poseban motiv je da odigramo bar još jednu evropsku utakmicu na našem bazenu, uz pune tribine i neverovatnu podršku. Bilo je neverovatno i za naše igrače koji su novi u klubu – uveren je prvotimac Mihailo Repanović.

Šapcu se ne može zametiri bilo šta. Odigrao je odličan meč, kontrolisao igru, rezultat. Neutralisan je sjajni Kupido, a samo je španski reprezentativac Malarh čuvao u meču svoj tim i sprečio ubedljiviji poraz. Revanš u Barseloni je apsolutno drugačiji meč i poseban ispit.

Publika nosila do trijumfa Šapčane


-Odigrali smo samo prvo poluvreme dvomeča. Prvu utakmicu sam vrlo zadovoljan kako smo odigrali, a važno je sada da odolimo i u revanšu. U Barseloni vaterpolo vole i znamo da nas čeka sportski pakao u revanšu i velika borba. Imamo dobru prednost, ali sam uveren da Barselona nije odustala i želi da preokrene situaciju u svoju korist. Biće težak meč, neizvestan, ali naš cilj je četvrtfinale – naglasio je trener Nemanja Ličanin.

Trio blizu četvrtfinala
Posle prvih mečeva osmine finala, tri ekipe su vrlo blizu naredne faze. Trst je u Francuskoj pobedio osam golova razlike i revanš je samo formalnost za tim koji smo upoznali u Šapcu. Savona je ponela na revanš pet golova prednosti u italijanskom derbiju protiv Ortiđe, a i Vašaš je savladao Crvenu Zvezdu 15:10 i veliki je favorit u revanšu.


Ognjen Stojanović iz meča u meč pokazuje zbog čega je reprezentativac Srbije i idol najmlađih. Zajedno sa saigračima odigrao je odličan meč. Nošeni sa tribina Šapčani su igrali požrtvovano, punom snagom i uz mnogo sigurnosti.

-Zadovoljstvo je igrati pred punim bazenom, to je velika energija, snaga koja omogućava da prevaziđete i trenutni maksimum. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom, još pre prve utakmice cilj je bio četvrtfinale, ostaje to i sada. Apsolutno smo sigurni da nas čeka vrlo nezgodan i drugačiji meč u revanšu, ali je i to ispit da pokažemo koliko vredimo protiv najboljih – ističe reprezentativac iz redova Šapca Ognjen Stojanović.

Borba na svakom delu bazena: K. Šulc


Revanš je u Barseloni 14. decembra, pred punim tribinama i publikom koja će nositi domaćine. Svaki ishod je moguć, a novi istorijski korak će biti napravljen u slučaju pobede Šapca, remija ili poraza od jednog ili dva gola razlike, odnosno tri uz 11 i više postignutih golova.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa