23. februar 2023.23. feb 2023.
I. Ristivojević (foto: Z. D.)

I. Ristivojević (foto: Z. D.)

IGOR RISTIVOJEVIĆ, KAPITEN FK MAČVA

Vreme je za Milanovac

Duga pauza je okončana. Nastavak na teškom gostovanju. Metalac snažniji nego na polusezoni, cilja Super ligu. Remi Mačve u poslednjoj proveri. Uvereni u bolje proleće od jeseni
Davno je novembar zakoračio u svoju drugu polovinu kada je Mačva odigrala svoj poslednji prvenstveni meč. Četiri meseca beše bez takmičarskog fudbala u drugom rangu, no tome je došao kraj i vreme je za nastavak sezone. Posle pet nedelja intenzivnih priprema, više prijateljskih mečeva protiv timova iz nekoliko država, Mačva je, smatra od ovog proleća kapiten, Igor Ristivojević, spremna da bude bolja nego u 2022. godini.

Pripremni period protekao je u Šapcu, najvažniji u Italiji i na kraju „generalka“ u Hrvatskoj.

Bez golova u Slavonskom brodu
Na poslednjem meču tokom pripema Mačva je igrala nerešeno protiv domaće Marsonije (Slavonski brod) 0:0. Meč su započeli: Savić, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Jovović, Belić, Mićanović, Pejović, Radunović, Ristić. Igrali su još: Samurović, Novaković, Branković, Vraštanović, Savković, Nešković.


-Zadovoljan sam pripremama, kao i moji saigrači, odnosno stručni štab. Rezultati na pripremama nisu primarni i bez obzira na učinak, ono što je najvažnije, smatram da smo fizički odlično spremni, to se pokazalo. Imamo snage i želje da odgovorimo na sve izazove – smatra Ristivojević.

Prvenstveni cilj Mačve je najpre plasman u plej of, što je korak više u odnosu na prethodnu sezonu.

Foto: Z. D.


-Uz dobre pripreme, optimizam daje i zdraljsvtveni bilten, u ovom trenutku, na početku poslednje nedelje priprema, svi igrači su zdravi, kohezija među igračima na najvišem nivou i jedva čekamo prvi meč. Očekujem da pokažemo kvalitet i borbenost, žargonski da se „pobijemo“ na terenu i izborimo važne bodove, to je pristup za svaki meč.

Metalac deli želje kao i Mačva, da bude mnogo bolji nego tokom jeseni. Ciljaju plej of i borbu za Super ligu.

Spremni za proleće – I. Ristivojević (foto: priv. fb profil)


-Poznajemo rivala, znamo da su se pojačali tokom zime, streme najvišem. Odličan tim, bodovi su im izuzetno važni, znamo način na koji igraju. Poštujemo rivala, nismo favoriti, no u Milanovac u subotu putujemo po bodove – zaključuje Ristivojević, dugogodišnji član Mačve, povratnik na početku sezone i novi kapiten.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa