23. februar 2023.23. feb 2023.
M. Jevtić

M. Jevtić

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Na bodove u Kikindu

Rutisnak pobeda protiv Šamota. Kikinda kvalitetom nije na nivou Metaloplastike. Nastavak plej of borbe. Sinoć u Kupu protiv Partizana
Metaloplastika Eliksir uspela je da odmah protiv Šamota iskaže razliku u kvalitetu, preuzme konce igre od prvog minuta i sigurno kontroliše čitav tok meča ostavivši vremena da razmišlja o težoj i važnijoj utakmici koja je odigrana sinoć. U sredu je u hali Zorka odigran duel ekipa iz trenutne plej of zone, prethodne sezone petoplasiranog i trećeplasiranog tima, Metaloplastike i Partizana u okviru četvrtfinala Kupa. Ishod ne znamo u trenutku dok nastaje ovaj tekst, ali je on na portalu Glasa Podrinja.

MP Eliksir – Šamot 65 (A) 30:17 (16:9)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Kolak (Kragujevac) i Milošević (Jagodina). Sedmerci: MP 3(2). Isključenja: MP 12; Šamot 12 minuta.
MP: Pavković (4 odbrane), Dodić 3, Jevtić, Ćosić 1, Srdanović 3, Mirković 5, Milovanović, Ivanić 3, Arsić (17 odbrana), Damnjanović 1, Simić 3, Brajović 5(1), Jovanović 1, Papović, Petrović, Dakić 5 (1).
ŠAMOT: Čolović, Preković, Radisavljević, Ilić 1, Barbatesković 1, Zmajević, Živojinović 2, Spasić, Krejović, Mrdović, Lomić, Zmajević, Ilinčić 3, Mrda 3, Leković 1, Damnjanović 6.


Bilo da je branilac trofeja učesnik finalnog turnira ili da je u ovoj fazi okončao takmičenje u Kupu, sve snage su već usresređene na još jedan meč gde je pobeda imperativ kako bi se što ranije osigurao plej of. Pristup iz meča protiv Šamota je dobra osnova za planove u Kikindi.

M. Srdanović


-Odigrali smo solidnu 6-0 odbranu, odličnu 5-1, uspeli smo u tranziciji da postignemo lakše golove i nemam zamerke na nastup. Znam da možemo bolje i s tim ciljem ulazimo u sve naredne mečeve. Važno je da se posle duge pauze na parket vratio Milan Jovanović, postigao gol i nadam se da će to biti i za njega veliki podstrek za dalje – istakao je Vladan Matić, trener Metaloplastike Eliksir.

Dve pobede M 14
Selekcija Metaloplastike Eliksir do 14 godina odigrala je još dva meča u anstavku Super lige RS Vojvodine. Savladali su ekipe Potisja 22:21 i Vrbasa 26:23, preuzevši prvu poziciju na tabeli. Selekcije do 12 i 16 godina nisu igrale prethodnog vikenda.


Kikinđani su u vrlo slaboj formi. Pobedili su samo jednom u poslednjih šest kola. Pretrpeli su ubedljiv poraz od direktnog rivala u borbi za opstanak, Proletera i to na svom parketu u poslednjem kolu i realno nemaju kvalitet koji se može meriti sa Šapčanima. Stojanović iz Topličanina i Rakić iz Jugovića su angažovani za bekovsku liniju. Vodeći igrač je nekadašnji bek Metaloplastike Milan Lisica, a generalno je reč o vrlo iskusnoj ekipi, no svakako kvalitativno slabijoj. Pobede koje je ostvarila bile su protiv prosečnih rivala.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa