23. mart 2023.23. mar 2023.
M. Dodić šutira (duel MP – Partizan)

M. Dodić šutira (duel MP – Partizan)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Borba za visok plasman

Dominantna igra. Obezbeđen plej of. Preostala borba za visoke pozicije. Gostovanje u Pančevu jedno od najtežih u sezoni. Svi žele da izbegnu poziciju četiri. Pančevci uzeli bod u Šapcu tokom jeseni
Protiv Zvezde Metaloplastika Eliskir je bila na nivou jesenje polusezone i igara koje su je do samog kraja držale i na liderskoj poziciji. Odbrana je bila čvrsta, napad je koristio prilike i rivalu ni na trenutak nije poklanjana nada da bi mogao spasiti meč. Igra bi mogla biti putokaz za naredna kola. Dva boda protiv Beograđana i definitivno su osigurala plej of mesto Šapčanima, međutim nije tu kraj ambicija, jer je izuzetno važno da li u plej of ulazite sa druge, treće ili četvrte pozicije.

Metaloplastika je trenutno u prednosti u odnosu na Dinamo i Partizan, međutim već u narednom kolu je očekuje veliki derbi i put u Pančevo.

MP Eliksir – C. Zvezda 37:28 (20:11)
Hala Zorka. Gledalaca: Sedmerci: Metaloplastika -, Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Metaloplastika 6, Crvena zvezda 4 minuta.
MP ELIKSIR: Paković (4 odbrane), Dodić 8, Jevtić 1, Kankaraš 3, Srdanović 3, Mirković 1, Milovanović 2, Ivanić 2, Arsić (10 odbrana), Damjanović 1, Simić 2, Brajović 5, Jovanović 8, Papović, Petrović, Dakić 1.
CRVENA ZVEZDA: Đurović 7, Horvat 7, Simić, Kolundžić 2, Radovanović, Gemaljević (5 odbrana), Majes 1, Alavanja 1, Jelić, Matičić 3, Šigić, Pantić, Perić, Bujišić 7, Šljukić.


- Dinamo je izvanredna ekipa, sklapana za borbu za najviši plasman. U Pančevu su uspeli da pobede i Vojvodinu. Nama je pobeda protiv Zvezde važna zbog samopouzdanja, ostao je utisak da bolje igramo u gostima, zato je bilo važno da gledaoci zadovoljni napuste dvoranu. Spremamo se za Dinamo, želimo da ostvarimo povoljan rezultat i da pokušamo izboriti najviši mogući plasman pred plej of – ističe pivotmen Branko Kankaraš.

Pančevački Dinamo je uložio značajna sredstva prethodnih sezona i u ovu su ušli sa željom da se bore za titulu ili finale plej ofa. Na svakoj poziciji imaju neke od najboljih igrača u Ligi. Perović, Sunajko, Radović, Čabrilo, Milošević, Kostadinović, Pavlović... za svaku poziciju imaju dobru alternativu što otežava pripremu duela. U Šapcu su uzeli bod u poslednjoj sekundi, pobeda im može doneti drugo mesto. Loši nastupi protiv Zvezde i u Leskovcu, u jeku evropske sezone za njih, stajali su ih blagog pada na tabeli.

M. Dakić


Vojvodina trenutno deluje nepobedivo, blizu je prvog mesta, te svaki od timova želi izbeći poziciju četiri i polufinale protiv Novosađana. Metaloplastiku Eliksir igra u Pančevu, dočekuje Vojvodinu, a uz njih gostuje u: Kragujevcu, Kaću, a dočekuje i nezgodnu Dubočicu i Topličanin. Panečvcu su domaćini plavima, Jugoviću i Šamotu, a gostuju: Rudaru, radničkom i Partizanu. Partizan dočekuje: Vojvodinu, Kikindu, Dinamo, dok gostuje Topličaninu, Obiliću i Proleteru.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa