1. jun 2023.1. jun 2023.
Šampioni Srbje: Metaloplastika  - 2010/11. godište  (Foto: RK MP Eliskir)

Šampioni Srbje: Metaloplastika - 2010/11. godište (Foto: RK MP Eliskir)

RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE 2010/11. GODIŠTE

Novi šampionski pehar za plave

Četiri meča, četiri pobede. Dominacija tokom cele sezone. U 18 mečeva zabeleženo 16 pobeda. Dva igrača u idealnoj postavi. Rezultat koji motiviše za dalja postignuća
Drugi trijumfalni vikend za rukometaše Metaloplastike ostao je iza nas, a u klub je stigla druga šampionska titule ove sezone. Nakon generacije do 14 godina, šampionskim znamenjem okitila se i najmlađa takmičarska kategorija koju čine igrači rođeni 2010. i 2011. godine. Peharu najbolje ekipe Super lige RS Vojvodine pridružili su onaj najvažniji, šampiona Srbije osvojen u Gornjem Milanovcu, na završnici prvenstva, uz maksimalan učinak. Ukupno u 18 mečeva ove sezone 16 pobeda, jedan remi i jedan poraz.

-Za ovo smo se spremali od prošlog leta i sanjali. Dečaci su bili predani na treninzima i utakmicama i perfektni van terena, na šta sam posebno ponosan. Veliko hvala momcima, roditeljima, ali i profesorima, razrednim starešinama i direktorima koji su izlazili u susret i bili velika podrška. Nastavljamo dalje sa još više elana – istakao je trener Miloš Mitrović.

Turnir je počeo kasnim duelom protiv Mokre Gore. Mladi igrači iz Zubinog Potoka imali s snage da meč drže u egalu samo u jednom delu prvog poluvremena, a potom je asolutnu dominaciju preuzela Metaloplastika, stvarajući osetnu i sigurnu prednost do pobede. Meč odluke i ispostaviće se kao najteži, bio je onaj protiv Rakovice. Jeste plavi tim bio u prednosti, međutim i Beograđani su bili uporni da sačuvaju neizvesnost. Imali su i napad za remi, ali se Metaloplastika odlično odbranila i zasluženo osvojila prvo mesto plasiravši se u polufinale.

Idealna postava (foto: RK MP Eliskir)


U borbi za finale je čekao Novi Beograd. Tim poznat po radu sa mlađim kategorijama nije imao šanse protiv razigrane šabačke ekipe. Dominacija je viđena od početka do kraja i pobednik uopšte nije bio upitan. Vrlo ubedljivo je stiglo i Smederevo do finala, što je označilo i meč za zlato dve svakako najbolje ekipe na prvenstvu. Iako su dve najbolje, Metaloplastika je kvalitetnija u tom odnosu što je pokazalo i finale. Viđen je brz, efikasan rukomet, no na svaki izazov Smedereva u pokušaju da nadoknadi zaostatak, ekipa Miloša Mitrovića je odgovarala na pravi način ne dozvolivši da momentum pređe na stranu rivala. Na koncu titula je osvojena.

Rezultati
Metaloplastika – Mokra Gora 15:7, Metaloplastika – Rakovica 13:12, Metaloplastika – Novi Beograd 14:7, Metaloplastika – Smederevo 14:10.


Kapiten Metaloplastike Pavle Popović podigao je pobednički pehar, ali i zaslužio priznanje za najboljeg igrača Turnira i člana idealne postave. Osim njega, iz redova šampona, tu je i Vuk Stojinović. Bronzanu medalju osvojili su Novobeograđani.

Metaloplastiku su reprezentovali: Boknec, Popović, Savić, Matić, Živanović, D. Stojićević, Stojinović, Marković, Gošić, Jovanović, Jevtić, M. Stojićević, Belić, Ivanović, Obrenović, Erenčević. Trener ekipe bio je Miloš Mitrović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa