1. jun 2023.1. jun 2023.
Vicešampioni: VK Sava juniori

Vicešampioni: VK Sava juniori

VATERPOLO: PRVENSTVO SRBIJE DO 18 GODINA

Sava vicešampion Srbije

Šapčani najprijatznije iznenađenje završnice. Najmlađi tim od svih učesnika. Banjica prejaka u ovoj generaciji za sve. Tri pobede u četiri meča
Medalje i pehari nisu novina u mlađim kategorijama šabačkog vaterpola, ali je malo ko očekivao medalju od generacije 2005. i mlađe. Razlog je taj što praktično ta generacija ne postoji, već apsolutnu većinu čine igrači rođeni godinu, dve, čak i tri godine kasnije i u startu su u deficitu u odnosu na sve rivale, posebno obe najkvalitetnije. Ekipa Save 2005. i mlađi nisu u Kupu Srbije početkom godine uspeli da se plasiraju na finalni turnir, a tek koji mesec kasnije su uspeli da stignu do finala nacionalnog prvenstva i donesu važno i neočekivano srebro.

Rezultat iznad očekivanja: Ličanin i igrači


Put igrača koje su predvodili Nemanja Ličanin i Bojan Bogićević počeo je polufinalom regiona, gde su izborili mesto u finalu, a potom su na turniru u Nišu poraženi od Radničkog i morali su da pobede domaći Nais da bi osvojili mesto na finalu države. Uspeli su i izborili mesto među osam najboljih. Nakon tog postignuća očekivalo ih je finale i mečevi grupne faze protiv: Vojvodine, Novobeogradskih vukova i Singidunuma. Sva tri tima su iskusnija od Šapčana, ali u sva tri duela Sava je odnela sigurne pobede u intenzivnim mečevima. Mesto u finalu osigurao je trijumf nad Vukovima u poslednjem kolu.

Rezultati
Sava – Vojvodina 11:7, Sava – Singidunum 14:9, Sava – Novobeogradski vukovi 15:10, Sava – Banjica 5:10.


Očekivai rival u finalu bila je Banjica, produkti škole VK Partizan, neprikosnoveni u ovom uzrastu već godinama. Prvi period je bio izjednačen, ali su se ključni trenuci desili u drugom i trećem. Sjajni Gladović je predvodio goste, dok se Sava rano suočila sa problemima zbog isključenja. Već na početku trećeg perioda kapiten Babić i Mićanović su dobili treće prekršaje i bilo je jasno da se inače mlađi i neiskusniji tim, desetkovan, neće moći vratiti iz minusa. Ipak, kako ističu u klubu, srebro je premašilo sva očekivanja. Bronzu je zaslužio Bečej pobedom nad NBG vukovima.

Savu su predstavljali: Ristić, Arsenović, Babić, Janković, Mihailović, Davidović, Jezdimirović, Lukić, Mićić, Lazić, Urošević, Mićanović, Gošić, Vasić, Vojinović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa