8. jun 2023.8. jun 2023.
Uigravanje novajlija: V. Matić

Uigravanje novajlija: V. Matić

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELISKIR

Kvintet za novu sezonu

Šapčani angažovali pet igrača za narednu sezonu. Izvesni odlasci četiri, uz još jedan znak pitanja. Stižu dva internacionalnc. Akcenat na mladim igračima
Pripreme za novu sezonu Metaloplastika Eliksir startuje 24. jula, a igrači koji nemaju obaveze u reprezentaciji treniraju u Šapcu do 15. juna kada sledi odmor od kolektivnih obaveza. Već je jasno da će krajem jula trening opremu sa grbom šabačkog kluba obući pet novih igrača. Uroš Simić, koji je došao iz Crvene Zvezde, njegov imenjak Pavlović, pojačanje iz pančevačkog Dinama, potom srednji bek Domagoj Alilović, doskorašnji kapiten Izviđača iz Ljubuškog, Igor Milovanović, mladi igrač koji u Šabac stiže iz Pariza, kao i reprezentativac Gruzije Miriam Gavašelišvili, takođe kao pojačanje na poziciji srednjeg beka.

Uzdanica odbrane: D. Arsić


Uroš Simić (2002. godište) je bio važan igrač Zvezde na poziciji levog krila, a u Metaloplastici pojačava konkurenciju nakon odlaska Marka Srdanovića u skopski Vardar. Na poziciji pivotmena klub je ostao bez Marka Jevtića koji karijeru nastavlja u Španiji i iskusnog Branka Kankaraša koji je odlučio da završi igračku karijeru. Na crti šabačkog kluba naredne sezone će biti Uroš Pavlović (rođen 1998), nekadašnji igrač Partizana i Dinama. Prethodne sezone je postigao u crno-žutom dresu 120 golova. Uz njega kandidat za poziciju pivotmena je i Igor Milovanović, pojačanje iz Pariza, kadetski i juniorski reprezentaivac Srbije. Rukovodstvo kluba odlučilo je da ne produži ugovor sa Božidarom Simićem, a bekovsku liniju su za sada pojačala dva igrača. Kapiten Izviđača iz Ljubuškog Domagoj Alilović (2000. godište), srednji bek, nosiće dres Šapčana naredne sezone. Od hercegovačkog kluba se oprostio još jednom šampionskom titulom, a u istom dresu nastupao je i na evropskoj sceni. Uz njega u klubu će biti i Miriam Gavašelišvili, bek, koji je deo nacionalnog tima bivše sovjetkse republike, debitant na narednom Evroskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine.

Ostatak tima će i naredne sezone biti na raspolaganju treneru Vladanu Matiću, a jedini znak pitanja stoji pored imena Vojislava Brajovića za koga se interesuje nekoliko timova i moguće je da će promeniti sredinu. Iz kluba najavljuju da će još neka pojačanja biti moguća ukoliko se ukaže potreba usled neplaniranih okolnosti kao što su povrede ili iznenadni odlasci u slučaju adekvatne ponude.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa