15. jun 2023.15. jun 2023.
Raspored vrlo frekventan (foto: VK Šabac fb)

Raspored vrlo frekventan (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Do avgusta bez pauze

Cilj medalje u svakoj od kategorija. Start takmičenja za 2012. godište. Do sada osvojeno sedam medalja na osam takmičenja. Odigrano sedam finala
Završnice Prvenstva Srbije za mlađe kategorije od predstojećeg vikenda trajaće bez prekida do kraja jula. Do sada je 2005. godište završilo, Sava je vicešampion Srbije, dok 2007, 2009, 2011. i 2012. tek očekuju završnice.

Seniori od jula
Deo seniora VK Šabac već od 1. jula startuje pripreme za novu sezonu, na otvorenom bazenu. Rad počinju igrački koji nemaju reprezentativne obaveze, dok od 1. avgusta će ekipa biti kompletirana. Ubrzo posle seniora VK Šabac za Super ligu, pripreme za Prvu A ligu startuje i VK Sava.


Najpre će u bazen 2009. godište u finalu Prvenstva Srbije. VK Šabac, osvajač Regionalne lige u Šibeniku, vicešampion Kupa, preneo je tri boda sa polufinalnog turnira (Partizan i Vojvodina se kvalifikovali iz te grupe) i u borbi za nacionalno odličje očekuju ih dueli protiv: NBG vukova, Valisa i Bečeja.

Poslednji vikend juna je namenjen najmlađima, 2012. godištu koje debituje na takmičarskoj sceni i igra polufnalni turnir Prvenstva Srbije, dok prve subote i nedelje u julu 2011. godište igra polufinale Srbije. Šabac je aktuelni šampion, pobednik Kupa i vicešampion Regionalne lige. Naredni vikend 2012. igra finale Prvenstva Srbije, a sedam dana kasnije predviđeno je finale za 2011. godište.
Sezonu za mlađe kategorije završava 2007. godište, VK Sava, vicešampioni Kupa i Regionalne lige, u poslednja dva vikenda jula igraju polufinale i ukoliko se plasiraju finale Prvnestva Srbije za ovaj uzrast.

Borba u četiri generacije (foto: VK Šabac fb)


Tokom dosadašnjeg dela sezone za mlađe kategorije, šabački vaterpolo je osvojio sedam odličja. Godište 2005. je vicešampion Srbije, 2007. je vicešampion Kupa i vicešampion Regionalne lige, 2009. je šampion Regiona i vicešampion Kupa, dok je 2011. drugo u eks Ju Regionu i pobedik Kupa Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa