3. avgust 2023.3. avg 2023.
Spremni za start: FK Mačva (foto: Z. D.)

Spremni za start: FK Mačva (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Vreme je za start

Tekstilac prvi rival. Svi igrači dobili priliku. Očekuje se poletna i mlada ekipa sa boljim rezultatima nego prethodne sezene. Odigrano pet pripremnih duela. Raspored povoljan
Ne deluje da je tako davno okončana prethodna sezona u Prvoj ligi Srbije, a evo stiže vikend da startuje nova. Šabačka Mačva s većim ambicijama ulazi u novu sezonu, raspored je povoljan, te je za njihovu realizaciju potrebno da od starta krene dobro i takav raspored iskoristi na pravi način.

-Zadovoljni smo tokom priprema, napretkom igrača i verujem da ćemo biti bolji nego prethodne sezone. Pripreme su odrađene prema planu, momci su bili odlični, posvećeni. Pružili smo priliku svima da pokažu zaslužuju li dres Mačve. Cilj je da ovaj mlad tim, najmlađi u ligi igra dobro, lepo, poletno, da igrom motiviše i navijače i da budemo bolji nego prethodne sezone – istakao je trener Ivan Kurtušić.
Rival u prvom kolu je novajlija, Tekstilac iz Odžaka. Sastav je uglavnom neizmenjen u odnosu na prethodnu sezonu. Angažovan je iskusni defanzivac sa drugoligaškim iskustvom Sredojević, iz redova Trajala. Irfan Zulfić je prešao u superligaša IMT, dok su preostali odlasci mahom vezani za niži rang i igrače koji nisu imali važnu ulogu u ubedljivoj tituli.

Pred start „generalke“ (foto: Z. D.)


Mačva je ozvaničila saradnju sa novim golmanom Matijom Gočmancem iz Teleoptika, Jovanovićem (desni bek, 20 godina; Belegiš), Petrovićem (centarfor, 20; Meševo), Markovićem (desni bek, Budućnost Popovac, 20), a već ranije je došao Pece (vezni igrač, OFK Beograd, 20). Ekipu su napustili: Popović (Radnički KG), Samurović (Čukarički), Belić (Dubočica), Arnautović (Sloga Požega), Panić (Budućnost Krušik).

U poslednjoj proveri Šapčani su igrali nerešeno protiv Lugoža, drugoligaša iz Rumunije, 1:1. Jedini gol je postigao Jevtić za crveno-crne. Otkazani su mečevi protiv Segedina i Dinama iz Kijeva, dok su u preostalim savladana Marsonija 2:0, remizirala je Mačva protiv Radomlja 2:2, poraženi su od Čiskozerede 0:2 i AL Vasala 0:1.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa