14. septembar 2023.14. sep 2023.
Medicinar 23/24 (foto: ŽRK Medicinar fb)

Medicinar 23/24 (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: ŽRK MEDICINAR

Težak start

U prva četiri kola tri plej of tima iz prethodne sezone. Bekament jedan od kandidata za titulu. Aleksandra Vasić pod upitnikom. Bez presije u želji da iznenade favorita
Žreb takmičarskih brojeva nije bio prijatelj šabačkog Medicinara, a u kooperaciji sa bergerovim tablicama odlučio je da Šapčanke u prva četiri kola igraju protiv tri tima koja su prethodne sezone participirala u plej ofu, a tamo žele da budu i u ovoj. Prvi rival, na otvaranju sezone je Bekament, u subotu, od 19:30, aranđelovački klub koji ne uspeva da osvoji tutulu, ali uvek ima tim koji figurira kao kandidat.

-Bekament je sačuvao kostur ekipe. Nekoliko rukometašica jeste napustilo tim, Mitrović i Kocić, no najvažnije su ostale. Pojačale su se na deficitarnim pozicijima. Iako su promenile trenera, svakako ostaju tim koji može na kraju da bude i najbolji, a svakako pripada plej ofu – ističe trener Šapčanki Nenad Tešić.

A. Vasić


Bekament svakako dolazi kao favorit u Šabac, predvođen nekadašnjim rukometašicama Medicinara Anom Tomković i Aleksnadrom Krstić, odnosno Zoe Petrović koje su produžile ugovore. Novi trener je Đorđe Obradović, a angažovana je Natalija Mikić iz Mladosti. Pripremale su se kroz pripremne mečeve i nastupale na jakom turniru u Skoplju gde su zabeleženi dobri rezultati.

Medicinar ima primarni cilj plasmana u sredinu tabele, ali uz nadu da se može uključiti u plej of borbu, kao što su iznenadile prethodne sezone kada je samo bod nedostajao za mesto među četiri najbolja tima.

-Sezona će biti teža, druge ekipe su se pojačale, mi ćemo biti još borbenije i posvećenije, bez straha od bilo kojeg rivala. Nadamo se da možemo do borbe za plej of – naglašava juniorska reprezentativka Tamara Mandić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa