5. oktobar 2023.5. okt 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OBELEŽAVANjE DEČJE NEDELjE

Veliko srce Srbije

U ponedeljak je u Šapcu počelo obeležavanje Dečje nedelje, najveće nacionalne manifestacije za zaštitu i promociju dečjih prava. Ovogodišnji slogan je „Veliko srce dece Srbije“.

Mališani su najpre posetili Biblioteku šabačku, a potom je usledila folklorna radionica na Trgu, u kojoj su učestvovali deca iz vrtića „Mladost“, „Snežana“ i „Bubamara“.

Foto: "Glas Podrinja"


Članovi Kulturno-umetničkog ansambla „Čivija“ Šabac predstavili su se igrama iz Šumadije. Potom su organizovali folklornu radionicu u kojoj su mali folkloraši napravili svoje prve korake.

- Takođe, prikupljaćemo crteže fotografije i crteže za izradu zajedničkog panoa. Zvanično otvaranje Dečje nedelje je Izložba dečjih radova u okviru realizacije projekta Uređenje dvorišta Bajka, u saradnji sa Elixir Fondacijom, kaže direktorka PU Šabac Sandra Mićić.

Foto: "Glas Podrinja"


- Danas je jedna od najvećih i najmasovnijih aktivnosti u Dečjoj nedelji – kupoprodajna izložba.
Izložba će biti tradicionalno biti otvorena ispred Stare robne kuće, ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili. U suprotom, preselićemo se u salu Ekonomske škole. Pozivamo sve naše sugrađane da dođu, zato što je danas dan kada se u najvećem broju otvaramo prema lokalnoj zajednici i ona prema nama. Svi su dobrodošli, dodaje Mićić.

Kupoprodajna izložba počinje u 16 časova.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa