Info

26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Umetnost je tvoj vodič, stvaranje je tvoja snaga
Škola primenjenih umetnosti na Sajmu obrazovanja u Beogradu na poziv Ministarstva prosvete

Umetnost je tvoj vodič, stvaranje je tvoja snaga

Ministarstvo prosvetegodinama je pokrovitelj Sajma. Ove godine poziv za predstavljanje rezultata rada, upućen je Školi primenjenih umetnosti iz Šapca
Na štandu Ministarstva prosvete, 23. oktobra, u okviru Sajma obrazovanja, sa zapaženim uspehom je predstavljen rad umetničke škole iz Šapca, kroz prikaz produkata talentovanih učenika i nastavnika. Posetioci su mogli da vide izložene umetničke predmete, nastajale na časovima praktičnog rada svih obrazovnih profila – umetničkih zanimanja. Učenici su demonstrirali tehniku slikanja, kaligrafskog pisanja, izrade predmeta na grnčarskom točku... Posetiocima su deljeni informatori o radu, bedževi sa QR kodom Škole i bukmarkeri na kojima su odštampani predlozi učenika za moto Škole koji su ušli u uži izbor na internom konkursu. Prikazan je i kratki film, rađen u produkciji Škole.

Ministarstvo prosvete je godinama unazad pokrovitelj Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava koji se održava u okviru Sajma knjiga u Beogradu. Ove godine poziv za predstavljanje rezultata rada, upućen je Školi primenjenih umetnosti rečima: ,,kako bismo javnosti pokazali da je obrazovana Srbija uspešna Srbija i kako da učinimo svet boljim”!

-Ovo je samo jedna od prilika da naša škola prikaže bogatstvo i raskoš radova svojih učenika. Jer, tamo gde je umetnost, tamo je i lepota. I duhovnost. Ne čudi da mnoge institucije kulture rado sarađuju sa nama, jer im uvek darujemo zapažene izložbe, koje, iako su u pitanju radovi učenika, uvek imaju visok nivo kvaliteta. Poziv našoj školi da bude gost na štandu Ministarstva prosvete govori o tome da ministarstvo prepoznaje značaj i kvalitet rada Škole primenjenih umetnosti, o čemu svedoči i najviša ocena dodeljena u spoljašnjem vrednovanju rada škole. Drago mi je što smo u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva prosvete uvereni da njihovu podršku možemo očekivati i nadalje -istakla je direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić.

Na sajmu je uspešno promovisan i pobednički moto Škole, čiji je autor učenik trećeg razreda Luka Vojnović. Pobednički moto Umetnost je tvoj vodič. Stvaranje je tvoja snaga, govori o opredeljenosti učenika za umetnost, ali i o snazi koju im ta umetnost, kroz stvaralaštvo, pruža. Tim povodom, direktorka škole je, u prisustvu predstavnika Ministarstva prosvete Radovana Živkovića, Luki uručila nagradu.

-Počastvovan sam što je baš moj predlog izabran za moto moje škole. Prvenstveno mi je drago što sam na taj način ostavio trag, materijalni trag... A to je i jedna od odlika umetnosti, ostaviti nešto svoje, neki lični pečat, delić sebe. Moto je nastao spontano, brzo, u jednom dahu i iz srca... Takođe, biće mi drago što će buduće generacije učenika kroz moj moto pronalaziti podršku za dalje napredovanje na putu umetnosti – pojasnio je učenik Luka Vojnović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa