9. novembar 2023.9. nov 2023.
Vladimirci zdrave hrane
Posavotamnavska srednja škola sa Domom učenika

Vladimirci zdrave hrane

Oktobar kao mesec zdrave hrane obeležen je Svetskim danom hrane u inače prostoru znanom upravo po zdravoj hrani. Posavotamnavska srednja škola sa Domom učenika postarala se da zdrava hrana i slikom i ukusom ali i zdravim sastojcima bude melem i za oko i za dušu. U pomoć sveukupnoj slici dobrog ukusa pomogli su i Crveni krst opštine ali i Dom zdravlja, a u ramu kako se ustaljeno kaže da ma ko bio otac jedne bolesti, nepravilna ishrana je majka.

Posavotamnavska srednja škola sa Domom učenika ima pravu paletu obrazovanja učenika da se mogu ponositi brojnim prvim mestima u školskim ogledanjima .Direktor škole Ljiljana Milovanović ističe nemerljivu pomoć opštine na čelu sa predsednikom Goranom Zarićem u svakoj situaciji počev od takmičenja do svih vidova pomoći ovoj školi koja je magnet i za učenike iz okolnih gradova.


A da tako bude pobruli su se svojim umećem učenici škole da iskažu nesumnjiv talenat i pokažu bogatstvo ideja, a sve u ramu zdrave hrane. Žiri učesnika ove prave manifestacije ukusa prvo mesto je dodelio odeljenju drugo tri, drugo mesto je pripalo odeljenju treće tri, a treće odeljenju prvo tri.

Crveni krst opštine je tu da kao logistika pomogne ne propuštajući da istakne značaj škole i samih učenika u brojnim akcijama koje organizuje kao primer zrelosti učenika da prepoznaju svaku priliku gde mogu dati svoj doprinos.



I ostali učesnici su dobili prigodne nagrade u danu koji je pokazao potencijal opštine Vladimirci u oblasti zdrave hrane koja je u velikoj meri prevencija bilo kakvog oboljenja.

I Dom zdravlja na čelu sa doktorom Brankom Isailovićem je učesnik svih manifestacija a kada je ovakav skup povodom Svetskog dana zdrave hrane kao prevencija potencijalnih oboljenja u punoj meri pripomogao svojim naglaskom na hranu kao okidač mnogih oboljenja.
Za sveukupno prebogatu sliku viđenu u varošici upravo zdrave hrane.



Lokalna samouprava je upravo brinući o zdravlju svojih sugrađana dala puni doprinos u obeležavanju Svetskog dana zdrave hrane kao odgovoran partner šire zajednice. A sve na diku onih koji su pomogli mladima da shvate i značaj zdrave hrane ali i obogate ga idejama koje zavređuju svako poštovanje.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa