14. decembar 2023.14. dec 2023.
Vi birate!
Izbor najboljih u sportu 2023

Vi birate!

Još jednu godinu vi, dragi čitaoci, birate svoje laureate u nacionalno najdugovečnijem izboru najboljih u sportu u kategorijama seniorki, seniora i kolektiva. Imena pojedinaca i klubova su poređana azbučnim redom kao i uvek.

Ana Bojić, osvajač dve medalje na evropskom i jedne na svetskom prvenstvu; Dijana Bota, vicešampion Evrope, Đurđina Kovačević dvostruki paraatletski vicešampion Srbije, Tamara Mandić, najbolji strelac Medicinara u polusezoni, povremena seniorska reprezentativka, Milica Poznanović, dvostruki šampion Srbije.

Semiz Aličić, treći mlađi senior Evrope. Mateja Dodić najbolji strelac Metaloplastike i jedno od vodećih krila domaće lige, Žarko Krajišnik šampion Evrope među juniorima, osvajač više medalja kao senior. Branko Lagundžić je bio na deliće sekunde daleko od svetske i evropske medalje za mlađe seniore, a debitovao je i na SP za seniore. Kandidat je za Pariz 2024. Mihailo Repanović prevodi ekipu koja je ove sezone je ostvarila učinak sedam od sedam na Gradskom bazenu u drugom najjačem evropskom takmičenju. Veljko Rosić je imao izuzetnu sezonu obeleženu seniorskom titulom u desetoboju.

VK Šabac Eliksir, jedini predstavnik Srbije u Evro kupu i klub bez premca u mlađim kategorijama u Srbiji, uz šampione regionalne lige i Tomo kupa. Kajak klub Zorka, sveukupni vicešampiona Srbije, rasadnika reprezentativaca, ORK Mačva, šampione Prve lige Zapad i tim koji je i sada pri vrhu i RK Metaloplastika Eliksir, tim koji u 2023. godini ima najbolji odnos pobeda i poraza, u vrhu je Super lige i jedini brani čast srpskog klupskog rukometa u Evro kupu. Dve generacije su šampioni Srbije u svom uzrastu. Baskin klub je na najvišem međunarodnom nivou osvojio dve bronze.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa