14. februar 2024.14. feb 2024.
Pobeda u Kragujevcu (foto: SPD Radnički)

Pobeda u Kragujevcu (foto: SPD Radnički)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Derbi za snove

Medicinar je neubedljivo počeo prolećni deo sezone, ali se potpuno oporavio kroz duele protiv Mladosti i u Kragujevcu, vrativši se u borbu za plej of. Upravo tim koji je bod iznad Šapčanki je rival, u hali „Zorka“ u petak i eventualni trijumf bi ovdašnji tim odveo na četvrto mesto tri kola pre kraja regularnog dela sezone. U Kragujevcu je bilo neizvesno, dramatično, ali je neiskusni tim Medicinara pokazao više strpljenja, koncentracije i prisebnosti kada su bili trenuci odluke zasluženo osvojivši nova dva boda.

Nastavljen je i niz protiv Radničkog. Ostvarena je peta uzastopna pobeda.

Radnički (KG) - Medicinar 24:25 (11:12)
Kragujevac. Gledalaca: 200. Sudije: Obradović i Vučić. Sedmerci: Radnički 4(4); Medicinar 5(5). Isključenja: Radnički 10; Medicinar 16 minuta.
RADNIČKI: Pojužina, Jonović 4, Bjelak 1, Đorđević, Stošić 3, Pidro (16 odbrana), Inđić, Božinović 2, Potkonjak 4, Boner 7, D. Ranković, Petrović, Tasić 3, Vučićević, Z. Ranković, Andrić.
MEDICINAR: Jovanović 2, Obradović, Ilić, Radić 1, A. Vasić 8, Lacković 1, Gezović (3 odbrane), T. Vasić, Cvejić (2 odbrane), Blagojević 5, Stević, Dragosavljević 5, Mandić 3, Rakić, Vuksanović.


Spremne za Nišlijke – ŽRK Medicinar


Naisa je tim pravljen za plej of. Nakon dve krizne sezone uspeli su da se konsoliduju i budu uz neprikosnoveni trio ove sezone, favoriti za plej of. Krnjajac je oformio tim sastavljen oko tri igračice: Olivere Nikolić u dve Jelene, Knežević (pivot) i Stojanović (krilo), uz Mariju Konatar kao srednjeg beka. Jednako pobeđuju i u Nišu i van matičnog grada (N. Sad, KG, Aranđelovac, N. Pazova), uspeli su da osvoje bod protiv Jagodine, a jedino poraz na domaćem terenu od Mladosti je kiks ove sezone. U jesenjem delu je Naisa slavila u neizvesnom meču 27:25, a prethodni meč u Šapcu obeležio je veliki preokret Medicinara koji je od minus sedam stigao do pobede.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa