28. mart 2024.28. mar 2024.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Na 19. Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Nagrađene tri šabačke vaspitno- obrazovne ustanove

Značajna priznanja kao dokaz kvaliteta
Značajna priznanja stručne komisije koja je ocenjivala kvalitet vaspitno- obrazovnih ustanova u okviru 19. Sajma obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu stigla su u Šabac. Šabačka gimnazija je dobila Zlatnu medalju za kvalitet, Akademija strukovnih studija Šabac Veliku zlatnu medalju za kvalitet, dok je Predškolska ustanova „Naše dete“ ukupan pobednik u svim kategorijama i zaslužila je Veliki pehar Novosadskog sajma. Zlatnom medaljom nagrađena je i Predškolska ustanova „Poletarac“ iz Koceljeve.

Foto: Privatna arhiva


-Šabačka gimnazija je ove godine prvi put učestvovala i dobili smo Zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja. To je prvo značajno priznanje za školu i potvrda celokupnog višegodišnjeg rada i zalaganja kolektiva i đaka. Prošle godine smo imali 50 republičkih nagrada i aplicirali smo za ovo priznanje esejem o školi u kome smo dokumentovali sva dosadašnja dostignuća. Akademija strukovnih studija je dobila Veliku medalju za kvalitet, a Predškolska ustanova „Naše dete“ je kompletan pobednik zato što su do sada šest puta dobijali tu medalju i osvojili su Veliki pehar Novosadskog sajma. Bila je ogromna konkurencija, budući da je u pitanju međunarodno takmičenje u kome su učestvovale i škole iz okruženja- Mađarske, Slovačke i Rumunije. Šabačko školstvo je počastvovano ovim priznanjima- istakla je direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković.

Treću godinu zaredom, PU „Naše dete“ Šabac dobitnik je pehara Međunarodnog sajma „Putokazi“. Ta ustanova dobitnik je još šest zlatnih medalja za: program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 do 5,5 godina, kratki program predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece od 3 do 5,5 godina, matični vrtić, program nege i vaspitno-obrazovnog rada sa decom uzrasta od 6 meseci do 3 godine, program „Igrajmo se zajedno“, program u godini pred polazak u školu. „Ova priznanja su podsticaj da i u narednom periodu nastavimo unapređivanje kvaliteta usluge, dok se istovremeno zahvaljujemo našim zaposlenima na trudu i predanosti“, saopštila je Predškolska ustanova.

Foto: Privatna arhiva


„Dobijeno priznanje govori o zalaganju svih zaposlenih na Akademiji u smeru kreiranja prostora u kojem se studentima obezbeđuje kvalitetan način studiranja, te se Akademija ujedno izdvaja po kvalitetu nastavnog procesa i studiranja uopšte na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou“, istakla je između ostalog Akademija u svom saopštenju.

Iz cele Srbije, na sva četiri nivoa obrazovanja, na 19. Sajmu obrazovanja „Putokazi“ nagrađeno je oko 90 škola, fakulteta i vrtića.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa