Инфо

5. април 2018.5. апр 2018.

Женски кутак

Драге моје колегинице домаћице, од овог броја, па наредних неколико,
дружићемо се у Женском кутку.
Свака од нас, била она директорка, професорка, учитељица или медицинска сестра, када се врати кући постаје – домаћица, сасвим једна обична, нормална жена која држи своје окружење у најбољем реду што уме. Бар би тако требало да буде. Која год је од нас рекла Ма, ја никад нећу бити домаћица, живот ју је демантовао и рекао Хоћеш, хоћеш. Све нас краси та једна заједничка особина, па ћу вас ословљавати са колегинице (домаћице).
Да ли и ви, драге моје колегинице, имате ту једну чувену комшиницу која када год дође на кафу, мора да “сврати” до вашег тоалета да опере руке? А вас живи блам поједе јер не можете да очистите каменац са ваших славина и санитарија... Нарочито када је дотична то наглас поменула и дала вам великодушно савет како да га очистите. Е онда ви помислите Па хвала јој, бар је од неке користи. Не можете ни да замислите колико је једноставан састав течности која уништава каменац било где, али сада говоримо о купатилу.
За ово ће вам бити потребно сирће (обично алкохолно), детерџент за судове и обична вода. У већу боцу са пумпицом сипајте до половине сирће, затим ¼ детерџента и ¼ воде. Благо промућкајте да се не би створило много пене и затим напрскајте све елементе у купатилу, од славина, лавабоа, каде до бидеа. Сунђером пређите по површини и размажите сирће, нарочито по местима одакле излази вода, јер се ту највише наталожио каменац и оставите да делује до пола сата. Затим исперите врућом водом и сачекајте да се осуши, а можете просушити и крпом. Зашто кажем врућом водом? Зато што када се осуши, врућа вода не оставља трагове и заиста брзо буде сува површина. Да бисте сачували руке, користите гумене рукавице.
Напомена: Фугне напрскајте “дебело” и оставите да делује 5-10 минута, затим истрљајте старом четкицом за зубе. Гледајте како постају чисте и сјајне.
На крају узмите обичну парафинску свећу и њом добро истрљајте фугне између плочица. На тај начин парафин ће одбијати влагу од плочица, што ће им дуготрајно омогућити беспрекорни изглед.
Срдачно, ваша
Колегиница Домаћица

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa