Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
ПРИОРИТЕТ БОЉИ УСЛОВИ ЛЕЧЕЊА
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ У ШАБАЧКОЈ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

ПРИОРИТЕТ БОЉИ УСЛОВИ ЛЕЧЕЊА

Менаџмент Опште болнице „Лаза К. Лазаревцић“ одржао је у уторак конференциј за медије на којој су говорили о лепим стварима које се догађају у овој установи, али и оним ружним које су у последње време биле у жижи интересовања. Директор болнице др Слободан Поповић истакао је да није све иделно, али да се непрестано ради на побољшању свих сегмената.
Најзначајнија вест је да је у последњих шест месеци у Болницу запослено 55 здравствених радника, од чега 13 доктора, на одређено и неодређено време. Поред појачања стручних кадрова, болница је богатија и за савремену оперму. Добијени су централни стерилизатори и ултра-звучни апарати.
-Хируршки блок је саграђен '80-их година и од тада није занављана стерилизација. Министарство здравља је пронашло средства и набавило два најсавременија аутоматска парна стерилизатора у ком се стерилише веш, инструменти и слично, а добили смо и један савремени плазма стерилизатор за стерилизацију финијих инструмената. Друштвено одговорне фирме и појединци схватају колико је важно улагање у здравство. Тако нам је Млинска индустрија ДПС „Поповић“ донирала један ултра-звучни апарат који ће бити у служби радиологије. Још један ултра-звучни апарат је набављен раније, такође средствима из донација више фирми. Сада имамо два нова апарата у служби радиологије, чиме ће бити дупло краће време чекања, док је један апарат у служби ургентног пријема, рекао је др Поповић и додао да је ова установа била у великом заостатку и да се само тешким радом могу надоместити недостаци и лоши потези из неких претходних периода.
Шабачка болница је конкурисала и за два програма прекограничне сарадње, један са Босном и Херцеговином, а други са Хрватском. Сарадња са болницама из ове две државе је у домену хирургије и гинекологије. Др Поповић је сигуран да ће добити бар један пројекат што ће створити могућност да се повуку веома значајна средства из ИПА фондова Европске уније.
Када је говорио о плановима за наредни период директор болнице је навео да су у току припреме за прву лапароскопску операцију дебелог црева у шабачкој болници. Такође, почеће да се раде тумор маркери, што се до сада овде није радило. Примењиваће се и нова технологија за реконструкцију дојке после операције малигнитета.
Ванредни надзор да се утврди истина
Директор болнице је говорио и о ружним стварима које су у последње време везиване за ову установу, од смрти већег броја беба, па до незадовољних породиља. Попивић је навео да је инспекција оба пута била у болници, али да пропусти нису утврђени.
-Серија пријава против болнице почела је од умрлих беба. Причало се да је умрло седам беба. Инспекција је била и утврдила истину, да се то није десило. Сада се „дигла прашина“ око незадовољне породиље. Урађен је унутрашњи надзор, дошла је инспекција министарства здравља. Билис у регионални здравствени и санитарни инспектори. Утврдили су да није било пропуста у лечењу две пацијенткиње и нису тражили никаве ванредне мере. Ипак, због јавности која је узнемирена ми ћемо позвати ванредни екстерни надзор, рекао је Слободан Поповић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa