Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
приватни фб профил

приватни фб профил

МЕДИТЕРАНСКЕ ИГРЕ 2018

БРОНЗА МИЛОШЕВА

Међу 32 српске
медаље, једна за
шабачки спорт. Представљали нас рукометаши,
теквондиста и
баскеташица
Осамнаесто издање Медитеранских игара окончано је у Тарагони, а међу 32 медаље Србије, једна је припала репрезенту Шапца. Теквондиста Милош Гладовић освојио је бронзу у категорији до 58 кг. На старту је лако савладао репрезентативца Француске Бонетија, потом је у четвртфиналу имао мање поена од Италијана Делаквиле, но десет опомена за представника Апенинског полуострва, аутоматски су значили победу за Гладовића, док га је у полуфиналу зауставио један од најбољих теквондиста света, Португалац, Руи Браганка.
Чак шест првотимаца “Металопластике” носило је дрес Србије, а селекцију је предводио некадашњи рукометаш и тренер овдашњег клуба Ђорђе Рашић. Успешно су прошли групу наши играчи, остваривши тријумф над Египтом, ремизирајући са Турском, док су, према извештајима присутних, оштећени у мечу са Македонцима. Пораз у дуелу са јужним суседима одвео је нашу селекцију на домаћина и фаворита Шпанију, те је пут завршен у четвртфиналу.
Шабачких кајакаша није било у чамцима, али је селекцију Србије, са места тренера, предводио Урош Павловић, тренер у КК “Зорка”. Три кајакашка одличја, по једно сваког сјаја, допринели су добром пласману Србије.
Најбоља играчица домаће лиге и ОКК Шапца у претходне две сезоне, Бојана Стевановић, носила је дрес Србије у баскету три на три. Успешно су се наше репрезентативке домогле полуфинала, ту их је зауставила Шпанија, а у борби за треће место Португал је био бољи 21:20.
У генералном пласману Србија је седма са 32 медаље. Најуспешнија је Италија са 156, Шпанија има 122 одличја, а трећа је Турска, 95 медаља. Наредне Медитеранске игре организује Алжир, град Оран 2021. године.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa