Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
ШАБАЧКИ ШАМПИОНИ О МОНДИЈАЛУ У РУСИЈИ

Французи плене, хрвати изненађење

Хрватска изненадила позитивно, Французи показали највише, уз њих за трон ће се борити још Бразилци и Белгијанци. Србија могла више
Оне који знају како је бити на врху света, спортисте који познају осећај да је “само небо изнад” питали смо о највећем спортском догађају, Мондијалу у Русији. “Покорили” су свет, досегли постоља у кајаку и рукомету, али сада су слободно време “даровали” Светском у Русији. Поделили су утиске са нама и одговорили на питања: 1. КО ЈЕ ДО САДА ОСТАВИО НАЈБОЉИ УТИСАК? 2. КО ЈЕ ФАВОРИТ ЗА ТИТУЛУ? 3. НАСТУП СРБИЈЕ И БУДУЋНОСТ НАШЕГ ТИМА?
МИЛЕНКО ЗОРИЋ (светски шампион 2017.)
1. Пре првенства сам Шпанце и немце видео као фаворите, ипак, они су непријатно изненадили. Првенство обележавају изненађења и то је добро, доприноси неизвесности.
2. Како су Шпанија и Немачка прерано завршили наступ, ниједна се не издваја у великој мери, али, за мене, највише је показала Француска.
3. Ми смо имали добрих, сјајних тренутака на Првенству, но могли смо и боље. Сматрам да је грешка што превише мислимо о ривалу, а премало о својим могућностима. Верујем да је прави приступ припреме такав да пружимо максимум увек, одржимо концентрацију читав меч и резултати ће бити бољи.
НЕБОЈША ГРУЈИЋ (светски шампион 2015.)
1. Добром игром, ван очекивања, Мондијал су обележили фудбалери Хрватске, заиста су освежење Првенства и прогнозирам да иду до финала.
2. Више репрезентација има квалитет да освоји пехар, ниједна не доминира и тек следе неизвесне, тешке утакмице без фаворита. Навијаћу за комшије, а видећемо ко ће се радовати.
3.Веровао сам да можемо бар до осмине финала, али уз наше пропусте, мислим да нам је недостајало и спортске среће. Када кажем “среће” мислим и на боље суђење у утакмици против Швајцарске. Не знам шта нас чека, али се надам бољим резултатима у будућности.
УРОШ ПАВЛОВИЋ
(тренер шампиона света)
1.Првенство је добро, има квалитетних утакмица, неколико репрезентација демонстрира добар фудбал у техничко - тактичком смислу. Белгија ми се допада.
2. Белгија се издвојила, најкомплетнији су, најозбиљнији, видим их као прве фаворите за титулу.
3. Ми смо још једном разочарали, нисмо показали било шта боље и другачије у односу на претходне наступе. Са овог становиште тешко је прецизно рећи, али свакако се нешто озбиљно и свеобухватно мора урадити да би заиста остварили неке добре резултате на великим такмичењима.
МИЛАН ЂЕНАДИЋ (светски шампион 2006.)
1. Много великих екипа је разочарало и зато очекујем да коначни тријумф однесе нека од екипа “из другог плана”. Хрватска и Уругвај су ме највише импресионирали.
2. Жреб не “спаја” Хрвате и Уругвајце до финала и ето, можда они одиграју последњи меч, свакако ова два тима видим као највеће фаворите.
3. Елиминација у групи јесте неуспех за Србију, али сам ја задовољан игром и приступом. За велика достигнућа неопходна је и срећа која нас је, овај пут “издала”. Да смо имали фортуну као савезника, можда смо могли до самог финиша, чак и међу четири најбоља тима. Игром и залагањем смо то заслужили.
САНДРА КОЛАКОВИЋ (бронза СП 2001.)
1.Импресионирали су ме Хрвати, али најјачи утисак ипак остаје после утакмица Француске.
2. Француска је репрезентација која има квалитет, мирноћу и искуство неопходно за највећа достигнућа. Моја прогноза је да они освајају другу титулу светског шампиона.
3. Србија је показала велику борбеност, што је одлично, међутим не и довољно. Недостаје нам техничка оспособљеност, а на њој се гради тактичка. У будућности морамо показати више подршке тренеру. Сваком је потребна потпора у раду како би се изградио континуитет без кога нема великих резултата.
ПЕТАР ФАЈФРИЋ
(бронза СП 1974.)
1.Неколико репрезентација игра заиста добро и допадљиво, али опет највише волим да гледам Бразил и њихова игра ми је посебна.
2. Немам дилему, очекујем да Бразилци освоје титулу.
3. Подбацили смо у сваком сегменту игре, нисмо били на нивоу великог такмичења и са таквом игром, нема ни доброг резултата.
ВЕСЕЛИН ВУКОВИЋ (шампион света 1986.)
1. Пратим све мечеве и много су показали фудбалери неколико репрезентација, Бразила, Белгије, Француске, Хрватске, Уругваја.
2. Фаворите видим међу пет поменутих, а када би их рангирао, највише шансе дајем победнику четвртфинала Бразил - Белгија, потом следе Француска или Уругвај, а Хрвати могу све изненадити уколико одрже форму до краја.
3. Србију су представљали најбољи играчи, показали су коректан однос према државном дресу, али морамо да схватимо да смо далеко од светског врха у сваком сегменту. Ипак, уверен сам да треба бити стрпљив, чекати да стаса цела генерација светских шампиона из 2015. године, уз очување позитивног односа према репрезентацији.
ВЕСЕЛИН ВУЈОВИЋ (шампион света 1986.)
1.Првенство је показало колико је важно да се појединац подреди колективу, а како то треба да изгледа најбоље је показао Лука Модрић. Снажан утисак су оставили Французи, но изненадили су ме Швеђани, док код Хрватске пажњу привлачи патриотски набој који носе, уз добру игру. Верујем да сам део већине у окружењу која навија за њих, већине неоптерећене прошлошћу.
2. Издвајам Француску и Бразил. Французи су комплетна, квалитетна екипа, кадра за највише домете, док Бразил, упркос неубедљивој игри има класу, традицију, знање, мајсторе фудбала.
3. Не мислим да смо играли толико лоше, просто смо платили цех промене тренера који је екипу одвео на СП и доласка одличног играча, али неискусног тренера. Није ми јасна стратегија Савеза. То је био погрешан потез, но погрешно би било одмах смењивати Крстајића. Показао је одређену храброст, пружио је шансу младима и сада ФСС треба да му пружи подршку. У игри смо превише прескакали средину терена и чини се да нам недостаје више квалитетних везних играча - креативаца. Мислим да нисмо били ни довољно кондиционо спремни. Најважније у будућност да се изгради “култ” репрезентације да играчи имају приступ као у клубовима, да бар једнако озбиљно приступају националним обавезама колико и клупским.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa