Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
„РАДНИЧКИ“ ДЕРБИ У ШАПЦУ
РАДНИЧКИ И МАЧВА ПРЕД ДОМАЋИМ НАВИЈАЧИМА

„РАДНИЧКИ“ ДЕРБИ У ШАПЦУ

Важан бос стигао из Лајковца и Крупња. У наставку Богатинци фаворити против Диваца, Шапчани играју дерби против Клубаца. Обе утакмице у суботу од 16:00.
Овдашњи представници настављају са успесима у Зони. Овај пут нису стигла три, већ по бод на конто „Радничког“ и „Мачве“, али са изузетно тешких гостовања, екипама које не крију српсколигашке амбиције.
„Рађевац“ су многи сврстали међу најозбиљније кандидате, чак и прве фаворите за виши ранг, но почетак је далеко од планираног. Нису донели ништа из Ваљева, а када је дошао реномиран противник из Шапца, већ уписана три бода морали су ставити на „ребаланс“, било је нерешено 2:2.
Четири бода на конту другог најстаријег шабачког фудбалског клуба сасвим је задовољавајући учинак после два кола и добар ветар у леђа пред нови дерби на терену ФК „Борац“. На овој локацији „црвени“ ће за викенд дочекати још једног дугогодишњег српсколигаша, искусног зонаша и екипу која није тако давно знала да буде на корак од друге лиге „Раднички Стобекс“. Клуб из малог места Клупци годинама бележи добре резултате. Мало ко памти да су играли нижи ранг од зонашког, претходних година су увек били у средини, знали да победе и веће и јаче клубове. Сећају се, они пасионирани пратиоци „лоптања“ како су пре једне деценије Клупчани два пута славили против шабачке „Мачве“ и играли бараж за другу лигу и за један гол испали од сомборског „Радничког“. Клупчани, чини се, играју боље него што казују резултати на почетку ове сезоне. Претходни викенд, у добром мечу у Клупцима су ремизирали са још једним имењаком, овај пут из Ваљева, док су у првој рунди пружили одличан отпор и сјајну игру „Спартаку“ у Љигу, поражени тек после другог пенала за домаће, 2:1. Биће ово, реално је очекивати, прави дерби, без фаворита, искуство је на страни гостију, полет доброг почетка „краси“ домаће, а за победу оба „Радничка“ морају играти „раднички-ударнички“. Почетак је у 16 часова.
Није много недостајало да Богатинци поново донесу цео плен из Лајковца, имали су предност, прво психолошку коју је донео голман Степановић одбранивши пенал шутеру „Железничара“, а потом и резултатску, са беле тачке, одакле је сигурно гађао Радукић. Ипак, после прекида одбрана је заспала, а квалитетни домаћи тим је знао да искористи, те је Симић донео реми свом клубу. Дерби пред домаћом публиком, распоред је хтео тек у трећем колу, могао би донети и другу победу „Мачви“. У госте стижу „Дивци“, тврд, незгодан тим, али са слабим тачкама, уочљивим и у првом колу у Шапцу, а и при поразу од „Задругара“ на домаћем терену. Уз мању резерву, сигурно се може „Мачва“ прогласити фаворитом , иако без искљученог Ђорђића. Утакмица почиње када и у Шапцу, 16:00.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa