Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
ДЕЦА И ЦВЕЋЕ

Лепша страна света

Ученици четвртог разреда Основне школе Лаза К. Лазаревић, посетили су протекле недеље Јавно-комунално предузеће „Стари град“ – Сектор зеленила. Активности су организоване у склопу предмета Чувари приоде, са циљем да деца виде расадник.
Оно о чему су учили из уџбеника, у оквиру изборног предмета Чувари природе, сада су могли да виде уживо. Ученици IV 1, Основне школе „Лаза К. Лазаревић“ са учитељицом Светланом Петровић, обишли су расадник и научили како се сади цвеће и која је оптимална температура за раст биљака.
- „Први пут смо посетили расадник прошле године. Дошли смо опет јер су деца овде срећна. Ужвају у цвећу и уче да не треба загађивати околину, већ је треба штити и водити рачуна да нам град буде још лепши“- истакла је учитељица Светална Петровић.
Реч је о традиционалним посетама малишана, у оквиру сарадње Јавно комуналног предузећа „Стари град“ са шабачким Основним школама и Предшколском установом „Наше дете“.
- Малишани долазе да погледају чиме се ми бавимо у расаднику. Најинтересантнија им је производња сезонског цвећа, које ми на територији града, садимо два пута годишње. Драго нам је што је све већи број школа и вртића који нам долазе у посету“ – рекла је Славица Радановић, руководилац Сектора зеленило ЈКП „Стари град“.
У Зеленилу се тренутно ради на садњи цвећа на 1.700 метра квадаратних. У оквиру пројеката који је започет средином октобра, биће засађено око 27.000 биљака красуљака, љубичице, споменка и шебоја. Јесењи расад остаће на цветним површинама до маја следеће године, када ће бити замењено другим, које ће се наћи у производњи Градског зеленила од 15.тог децембра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa