Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
ДО КРАЈА ГОДИНЕ 200 ТАБЛИЦА СА ОЗНАКАМА КЦ

У ДРУШТВУ ГРАДОВА И ОПШТИНА СА РЕГИСТАРСКИМ ПОДРУЧЈЕМ

Општина Коцељева је од половине новембра постала препознатљива и по свом регистарском подручју. Власници моторних возила из овог краја имају прилику да уместо досадашњих таблица са ознаком ША преузму нове са словима КЦ.
Један од оних који су међу првима добили таблице са новом ознаком је Саша Пантелић из Коцељеве који каже да најпре није веровао да је општина добила своју ознаку.
– Када сам видео слику таблице на друштвеним мрежама помислио сам да је у питању некаква фотомонтажа. Међу првима сам добио нове таблице и било ми је заиста необично када погледам у свој аутомобил. Сада већ свакодневно у саобраћају виђам друга возила са нашом ознаком и већ сам се навикао- каже овај Коцељевчанин.
Иницијатива за доделу регистарског подручја је кренула средином прошле године, након усвајања одређених аката, који су претходили испуњавању услова за добијање ознака.
– Са задовољством можемо да кажемо да је општина Коцељева једна од 80 у Србији која има своју регистарску ознаку по први пут и ми смо веома поносни. Средином прошле године усвојен је правилник о регистрацији моторних и прикључних возила а ступио је на снагу 15.новембра ове године и од тог датума почиње регистрација на територији општине Коцељева са новим регистарским таблицама. Ознака регистарског подручја је КЦ а наши грађани ће имати могућност да у наредном периоду, уз одређене услове, замене своје таблице. Критеријуми који су морали бити испуњени за добијање регистарског подручја јесте укупан број моторних возила регистрованих на територији општине. Ми смо били на граници али смо испунили те критеријуме и имамо близу десет хиљада возила свих категорија, почев од путнички и теретних до прикључних- изјавио је Миодраг Тадић, начелник одељења за привреду, пољопривреду, саобраћај и туризам.
Власници моторних возила ће вршити замену таблица када за то дође време. Наиме, до средине прошле године, по постојећем правилнику, важност регистарских таблица била је седам година, а након тога девет.
- То значи да ће грађани у наредних девет година имати прилику да замене своје таблице али, ко то буде желео, омогућено је да то учини и пре истека важења таблица. Завод за израду новчаница и кованог новца је израдио таблице и први контингент од 527 таблица је урађен и достављен надлежнима- рекао је Тадић и додао да се на месечном нивоу, према подацима ПС Коцељева, укупно региструје од 120-140 возила различитих категорија, што значи да ће овај контингент за четири месеца бити искоришћен.
Процењује се да ће до краја године на путевима бити око 200 моторних возила са ознаком КЦ. У наредних неколико дана и возни парк општинске управе носиће ознаке своје општине а препоручено је и целом јавном сектору да ураде замену регистарских таблица.
– То је око 30 возила са новим таблицама, иако још увек није време да се оне мењају, али ми желимо да возимо возила са нашим регистарским ознакама. Лично мислим да ово доста значи за саму општину јер није мала ствар наћи се у друштву 80 оних локалних самоуправа у Србији које имају своју регистарску ознаку- оценио је начелник овог одељења.
Такса за замену таблица износи скоро четири хиљаде динара. Део грађана жели, да упркос овом трошку, замени своје таблице, док има и оних који ће сачекати законски рок од седам, односно девет година, да то учине.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa