Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
ОПШТИНА БОГАТИЋ РЕГРЕСИРА ПРЕВОЗ СРЕДЊОШКОЛАЦА

Одложено дејство поскупљења превоза

Општина Богатић је дала сагласност превознику “Мачва експрес”, на повећање цена услуга превоза у линијском превозу путника у износу од 50 одсто, по предходно усвојеном ценовнику али готово истовремено усвојила одлуку о условима за утврђивање права на регрес трошкова превоза ученика, тако да родитељи, тврди Небојша Петронић, помоћник председника општине, неће на својим џеповима осетити последице увећања цене.
Ово практично значи да се свим ученицима, средњошколцима са подручја општине Богатић, који похађају средње школе на удаљености до 40 километара од места становања, регресира цена месечне карте у износу до 50 одсто од цене карте у јавном превозу. Потребно је само да се заинтересовани уз одговарајућу документацију обрате Одељењу за општу управу, заједничке послове и Друштвене делатности Општинске управе, које доноси решење по сваком појединачном захтеву у року од 30 дана од дана подношења захтева. Душанка Ковачевић, саветник у поменутој служби каже да у овом моменту не може да предвиди колики ће број заинтересованих поднети захтев за овај регрес, те није у стању да каже тачно колико ће ова одлука коначно коштати општину.
Превозници, у овом случају “Мачва експрес”, пишу у обраћању Општинском Већу Богатић, да су на овакав непопуларан потез били принуђени јер цене карата нису повећавали протеклих четири године, а у међувремену су цене горива, мазива, уља, резервних делова, свега што су принуђени да користе и коначно нето зараде запослених, вишеструко повећане. Наводе пример да је 2016. године цена нафте била 102,30 динара, а тренутно је 161,00 динар, што је за 58 динара више, само за годину дана. Повећане су, кажу и зараде возача. Тако је у августу 2014. године нето зарада износила 1.750.121,63 динара, а у истом периоду ове године је 3.146966,66 динара.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa