Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
Хуманитарно за „Школарац“
ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА И КУЛТУРНИ ЦЕНТАР

Хуманитарно за „Школарац“

У изради новогодишњих аранжмана учествовали су смерови техничари хортикултуре и цвећар-вртлар, док су средства прикупљена овим путем стављена на располагање школском Хуманитарном фонду „Школарац“
Почетком седмице под окриљем шабачког Културног центра организована је продајна изложба радова ученика Средње пољопривредне школе из Шапца. У изради новогодишњих аранжмана учествовали су смерови техничари хортикултуре и цвећар-вртлар, док су средства прикупљена овим путем стављена на располагање школском Хуманитарном фонду „Школарац“.
-Сваке године уоквиру вежби из предмета биодекорације и на часовима практичне наставе правимо новогодишње аранжмане, али су они остајали у оквиру школе. Ово је први пут да смо са њима изашли ван тих оквира да покажемо граду шта умемо. На идеју за продајну изложбу смо дошли заједно са колегиницом која води Хуманитарни фонд „Школарац“, Фонд намењен нашим ученицима лошијег материјалног стања- објашњава професорка Милена Стаменић, а са њом се слаже и Мирјана Брајевић, помоћни сарадник у Средњој пољопривредној школи.
-Уложено је доста времена и труда у израду аранжмана и све је то урађено због деце којој помажемо. Односно, захваљујући нашој великој вољи, овом приликом смо успели да остваримо два циља: покажемо нашим суграђанима шта ми то радимо и помогнемо деци у нашој школи којима је помоћ потребна- изјавила је Брајевићева.
По речима професорке Драгице Станковић, задужене за школски Хуманитарни фонд основан пре девет година, новац из „Школарца“ намењен је, пре свега, за помоћ ученцима и то кроз куповину месечних карата, уџбеника, одеће, обуће, оброка у Школи, док се током године организује неколико хуманитарних акција, углавном везаних за важне датуме. У тим акцијама су ангажовани сви: и запослени и ученици, док је овом приликом пред Шапчане изложено преко 50 аранжмана, слика и венчића.
К.Ј.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa