Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Знањем кроз свет
Цсу Шабац

Знањем кроз свет

Центар за стручно усавршавање у Шапцу, сваке суботе од 9. марта до 25. априла, организује пројекат “ЗНАЊЕМ КРОЗ СВЕТ” у жељи да основцима омогући иновативан, ваннаставни вид активности који ће допринети да школске садржаје усвајају путем игровних активности и других занимљивих наставних метода. Ученици ће бити у прилици да сазнају нове информације и занимљивостима у вези са пет континената, те ће овим путем употпунити и проширити своја знања и вештине.
Принцип реализације пројекта је тематско повезивање Биологије, Историје, Српског језика и књижевности, Географије и одређених педагошких области, а усклађен је са могућностима и постигнућима циљне групе. Садржаји и теме, биће приказане путем презентација на иновативан, забаван и поучан начин. Циљ предавача је да ученици стекну додатна знања која нису саставни део наставних планова.
Након обрађене тематске целине следи квиз знања, а затим се сабирају бодови. Како би ученици што дуже учествовали у пројекту, одлучено је да елиминација екипа буде пред суперфинале у којем ће учествовати три школе са најбољим резултатом.
Циљ пројекта усмерен је на:
Стицање нових знања у вези са пет континената из области географије, историје, биологије, српског и педагошких области (развој школе и различити европски правци).
Развијање когнитивних, емоционалних и социјалних вештина који ће омогућити да ученици стекну нова пријатељства, ослободе се треме, развију тимски и такмичарски дух и надасве развију одређене компетенције које ће допринети да се ученици снађу и прилагоде различитим улогама и животним ситуацијама.
Предавања и квизови биће реализовани суботом у просторијама Центра за стручно усавршавање. У плану је обрада тема које се тичу не само пет континената, него и географских области, народа и земаља, из различитих углова. Квиз знања обухвата широк спектар анимираних садржаја у вези са игрицама и различитим типовима задатака.
У пројекту учествују ученици из седам шабачких основних школа. Предавачи су наставници из: ОШ „Лаза К. Лазаревић“, ОШ „Николај Велимировић“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Волујац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa