Инфо

28. март 2019.28. мар 2019.
НИ ЛАКО, НИ НЕИЗВОДЉИВО
ГОЈКО ПИЈЕТЛОВИЋ, КАПИТЕН ВК „ШАБАЦ“

НИ ЛАКО, НИ НЕИЗВОДЉИВО

Два од три циља пред сезону испуњена. Много фактора одлучује о шампиону. Лига ће бити изјендаченија него што делује
Тешко је снове контролисати, велике жеље саме навиру и када разум и искуство покушавају да их смире, полетна машта кроји неке светове у које нас зове бар на неки тренутак, да се изгубимо, да у лутању уживамо. Победници Купа Србије, ватерполисти ШАПЦА најбољи су српски клуб у Регионалном такмичењу, почињу Супер лигу са друге позиције, али уз улогу фаворита, јер их чекају мечеви против екипа из А2 лиге. Замишљају у клубу ново историјско достигнуће, боље од прошлосезонске треће позиције. На велике снове није имун ни капитен, човек који је освојио готово све трофеје клупског и репрезентативног префикса, но истовремено истиче да је једини прави пут „ходати корак по корак“, својом стазом.
- Два од три такмичења смо привели крају на прави начин. Супер лига је наредни изазов и само смо њој посвећени. Резултати говоре да смо једни од фаворита. Уверен сам да је лига изједначенија него што многима делује и зато знам да нема апсолутно разлога да се било кога плашимо, али ни основа да некога потценимо – „спушта лопту“ репрезентативац из редова овдашњег клуба Гојко Пијетловић.
Осим квалитета шта још има тим који на крају осваја титулу?
- Много сегмената, безброј фактора одлучује, односно прави разлику када су екипе сличног квалитета. Потребна је изузетна психичка снага, а свака утакмица има специфичну тежину и са тог становишта. Свака победа квантитативно вреди три бода или једну више у збиру, али терет који носи меч увек је другачији.
Шта говори Ваше искуство из клубова и репрезентације где сте освојили већину највреднијих трофеја?
- Психички највише исцрпе четвртфинале и полуфинале, ту се одлучује између успеха и неуспеха, а најлакше је играти финале. Велики је набој, али знате да је последњи меч и тајни нема. Неопходно је понети бреме фаворита на прави начин како би остварили успех.
Оптерећује ли то „бреме“ ватерполисте ШАПЦА У Супер лиги?
- Резултати кажу да смо фаворити, тако да нам то бреме припада, заслужили смо га квалитетом. Ипак, екипе не раздвајају класе, већ нијансе и у спорту је најтеже добити већ добијене утакмице. Знате да сте квалитетнији, да се у неким прорачунима ти бодови или победа већ рачунају, а опет је на семафору, пре почетка, 0:0, једнак је број играча у базену. Имате план, међутим не почне све како треба и треба сачувати контролу утакмице, не допустити да крене у нежељеном смеру. Све то мора фаворит, док је противник растерећен, за њега нема губитка.
Многи ШАБАЦ и Црвену Звезду виде као фаворите за финале.
- То исходи из досадашњих резултата, међутим далеко од тога да је финале већ извесно. Најбољи је пример Куп. Крагујевац је победио Црвену Звезду, а видели сте у финалу, иако смо квалитетнији, почели су боље, ми смо играли у грчу, нисмо имали ни среће у неколико наврата и до краја је био тврд и неизвестан меч. Нико од учесника није „декор“ Супер лиге, има високе амбиције, а тимови из А2 виде шансу управо у растерећености.
Снови о дуплој круни?
- До финала води осам утакмица, а у финалу треба победити две, само корак по корак је прави пут. Није ни реално, ни нереално да будемо шампиони, но не смеју ти снови да нас одвоје од концентрације на сваки појединачни меч. Тренутно је сав фокус на Наису. Неће бити ниједан меч лаган и рутински.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa