Инфо

9. мај 2019.9. мај 2019.
Ненад Рогић
IN MEMORIAM

Ненад Рогић

(1952-2019)
Познати шабачки професор, Ненад Рогић, недавно је страдао у саобраћајном удесу, какви се, нажалост, на нашим друмовима готово свакодневно догађају. Живот у Орвеловој данашњици дао је простор медијима, да према "наводним" изјавама очевидаца, а пре обављене истраге, његову смрт окарактеришу - другачије.
Кажу да велики људи немају датуме смрти, већ само датуме рођења. Ово важи за нашег племенитог и хуманог, вечитог учитеља, правог професора -Ненада Рогића.
Био је велики ауторитет на послу и у друштву, где год се кретао. Имао је харизму великог господина, елоквентног саговорника, драгог човека. Био је џентлмен у пуном значењу те речи; по својој природи - оптимиста, дивне нарави, добронамеран, налазио је начина да помогне свакоме ко је од њега помоћ тражио. Ретко се срећу такви људи - пуни духа и лепоте људске душе. Неизмерна је жалост, бол и туга у срцима свих нас када само сазнали тужну вест да смо изгубили дивног човека, професора и друга. Доказана је истина да је рад просветног радника један од најтежих послова, а он је тај посао часно, поштено и беспрекорно обављао. Својим ученицима уливао је љубав према раду и поштењу. Све оно што је учио своје ученике своди се на кратке истине: да воле живот и људе, да воле своју земљу, да воле рад и стварање; јер у томе лежи смисао живота; да се та љубав према животу не доказује изјавама, већ практичним делима и истрајним залагањем. Радити са младима је тешко, али је Неша не жалећи себе увек налазио снаге да у том послу истраје. Чврсто верујемо да због тога никада није зажалио. Сав тај посао радио је до последњег дана са истим заносом и био срећан када је долазио до сазнања да ученици које је учио корачају кроз живот и постају људи. Исту љубав и пажњу коју је поклањао својој деци, Ђурђи и Невени, поклањао је и стотинама ученика.
Драги Ненаде, твој часни лик пожртвованог оца, узорног супруга, драгог професора и колеге остаће у сећању многим генерацијама које си учио и које су дубоко ожалошћене твојим одласком. Ми, твоје колеге, са много љубави и туге чуваћемо успомену на твој племенити лик, пун људског поноса и достојанства.
Како је рекао патријарх Павле : "Никада није било лако бити човек меду људима.". Неша је то био и остао до краја. У име ученика и колега Техничке школе Шабац, нека ти је вечна Слава и Хвала!

колектив Техничке школе

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa