Инфо

6. јун 2019.6. јун 2019.
НАДАМО СЕ
ВАТЕРПОЛО: ФИНАЛЕ ПЛЕЈ ОФА

НАДАМО СЕ

Одлучујући меч финала одигран синоћ. Најважнија ватерполо утакмица у историји Шапца. У тренутку штампе до меча остало неколико сати. Без обзира на исход, најуспешнија сезона од оснивања Ватерполо клуба ШАБАЦ
Док настају ови редови, док их техничка припрема прилагођава одговарајућој форми новинских „шлајфни“, док преса ствара број вашег и нашег листа који је пред вама, од најважније ватерполо утакмице икада одигране у Шапцу, дели нас неколико сати. Сада, док читате текст, узбуђење пред велику утакмицу, прилагођавање планова скоријем одласку на Градски базен, заменила је анализа онога што се догодило претходно вече. Сви причамо о одлучујућој утакмици финала плеј офа, а можемо само да се надамо како говоримо о томе да наш град има још једног шампиона, да причамо о дуплој круни, да се шампионски пехар удобно сместио у витрине клуба где ће провести бар наредних годину дана. Немојте да вас збуни наслов. Тешко да је некоме стран бар неки облик сујеверја, а како смо исти наслов имали пред реванш против Партизана у полуфиналу и у првој финалној утакмици, разумете због чега га не мењамо и зашто не нумеришемо, нема разлога, нада је иста.
Не сумњамо да је то био тежак меч, исти као и прва два. У оба дуела прва полувремена су била тврда, не атрактивна, улог је преузео примат брзини и лепоти. Први меч је такво прво полувреме наследио бриљантан наступ домаћина, ШАПЦА, у наставку и сигурна победа, односно искуство и, како истичу у клубу, „трећи фактор“ у другом мечу, те је одлука морала бити донета синоћ, 5. јуна у Шапцу.
-Судије Раковић и Голијанин дозвољавали су "прљаву" игру ватерполиста Црвене Звезде. Допуштали су ударање преко воде. Неједнаким критеријумима онемогућили су равноправну игру центара Шапца. Ово је само део онога чиме смо незадовољни и због чега тврдимо да је финална серија на ивици регуларности. Стижу нам поруке и позиви подршке од наших репрезентативаца, ватерполо радника из Србије, спортских пријатеља из Хрватске и Црне Горе који истичу да је све ово антипропаганда ватерпола и колоквијално речено "отимање" у ватерполу – истакли су у редовима ШАПЦА после другог меча.
Када се сусретну две, у овом тренутку без конкуренције, најбоље екипе у Лиги и играју одлучујући меч за титулу шампиона, логично је да су јуче одлучивале нијнсе, тренутак, инспирација. Надамо се, ма какав да је исход био, одлучило расположење, инспирација и концентрација момака у базену и решења њихових тренера, нико други. Надамо се да је, уз једну од екипа, победио и спорт. Без обзира како је завршен меч, ова генерација Шапчана је најуспешнија у историји. Донела је прво финале Лиге, први национални пехар, а надамо се да је донела и други пехар и још једно шампионско звање. Сви који воле и прате спорт, сигурно „потписују“да су шабачки ватерполисти шампиони, наши шампиони, било који да је сјај медаља и да ли шампионски пехар овде или 80 километара источно.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa