Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Место нам је на врху
РУКОМЕТ: ВУКОВИЋ НАЈАВЉУЈЕ ШАМПИОНСКЕ ПЛАНОВЕ

Место нам је на врху

Вратио сам се кући. Нема напретка српског рукомета без Шапца. Желимо да градимо шампионски тим и шабачке тренере
Веселин Вуковић је потписао двогодишњи уговор са Металопластиком, трећи пут је сео на клупу клуба у којем је поникао и остварио највеће резултате као играч. Нови повратак је после непуне три године. У сезони 2015/16. Вуковић је предводио тим који је освојио Куп у Шапцу и био други на крају првенства. Почео је и наредну сезону, 2016/17. али је поднео оставку после неубедљивог старта.
- Разговори са руководством клуба трајали су измеђи једног и два минута. Разумели смо се око свега.

Две године за титулу
-У век ће бити неки тим који ће делити шампионске амбиције са нама, неко ко неће штедети како би освојио/одбранио титулу. Наш адут може бити континуитет рада, напретка екипе и играча који су дуго заједно и познају се. Свестан сам значаја титуле за шабачки рукомет и да мислим да није реално, сигурно не бих преузимао тим са тим амбицијама. Уверен сам да су две сезоне период у коме је реално да нам циљ буде шампионски пехар.

Нема успеха без Шапчана
-Био сам у кампу јуниорске репрезентације и кроз разговор сам напоменуо да, волео то неко или не, успеха српског рукомета нема без Шапчана. То није мишљење и став, већ чињеница. Обавеза Металопластике је да ствара играче, да буде основ успеха српског рукомета.
Тренери и играчи
-Уз играче, желим да помогнем и шабачким тренерима да напредују. Ја сам одувек става да у Шапцу треба да раде шабачки тренери и тако оправдамо епитет града у којем је рукомет нешто посебно. Нећу мењати стручни штаб. Ја сам довео својевремено Славишу Стојиновића као помоћника пре четири године, не желим да мењам ни сада стручни штаб. Једино ћемо проценити да ли ћемо ангажовати неког за рад на снази и кондицији. Највише волим да сам радим на том пољу, но проценићемо шта је најбоље решење.

Борба на три фронта
-Познајем овај млади тим и верујем да са неколико појачања можемо направити селекцију спремну за највише домете. Уколико наступимо у СЕХА лиги, важно је што је подељена у две групе, да има мање утакмица, јер би истовремени наступ у њој, домаћој лиги, уз Европу, био превелики изазов. Наравно и Куп убрајамо. Имамо репрезентативце у свим категоријама, очекује их лето пуно такмичења и превелики напор је игра на толико нивоа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa